Haberler

Serik'te çiftçilere 25 ton fiğ tohumu dağıtıldı

Güncelleme:

Serik ilçesinde İkinci Ürün Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında çiftçilere 25 ton fiğ tohumu dağıtıldı.

Serik ilçesinde İkinci Ürün Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında çiftçilere 25 ton fiğ tohumu dağıtıldı.

Ramazan Yeşil Parkı'nda Kovit-19 tedbirleri kapsamında düzenlenen tohum dağıtım programına Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Enver Aputkan, İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu, Serik Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yavuz, CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Kaymakam Kurdoğlu, yaptığı konuşmada, salgın döneminin tarımın ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini söyledi.

Kurdoğlu, "Yem bitkileri için topraklarımız gayet müsait. Bu tür bitkileri ektiğimiz zaman başarılı oluruz. Çiftçilerimize bu konuda büyük iş düşüyor. Bu proje çok önemli. Devletimizin tarım alanında yıllarca teşvikleri oldu. Bu destekler yerinde kullanılmalı." dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Karaca ise Tarım ve Orman Bakanlığı olarak pandemiyle birlikte tarımsal ürünlerin tedarikinde sıkıntı yaşanmaması için çalışma başlatıldığını aktardı.

Antalya olarak kendilerinin de çalışmalara başladıklarını anlatan Karaca, şöyle devam etti:

"Antalya olarak pamuk alanlarında ikinci ürün ekim yapılmıyor. Pamuk üretim alanlarında bundan böyle destek alabilmek için 3 yıl üst üste aynı ürünü ekmemek gerekiyor. Bu nedenle de biz bu arazilerimizi boş bırakmayacağız. Antalya'nın da iklim ve coğrafyası ikinci ürüne uygun olduğu için pamuk üretim alanlarında ikinci üretim ekimini istiyoruz. Bakanlığımız Antalya için 250 bin lira bütçe gönderdi. Bu bütçeyi fiğ üretiminde kullanmak istedik. Serik'te de bunu başlattık. Bundan sonra da artık tarımda pamuk üretim alanlarında ikinci üretim yapılacaktır."

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu da başta pamuk üretim alanları olmak üzere nadas veya boş bırakılan tarım arazilerinde toprağın bitki besin elementleri, organik madde ve azotça zenginleştirilmesi, kendisinden sonra ekilen ürünlerde verim artışının sağlanması, ara dönemde yem bitkileri ekiminin yaygınlaştırılarak ülke hayvancılığının ihtiyaç duyduğu kaba yemin temin edilmesinin amaçlandığını kaydetti.

Çömezoğlu, İkinci Ürün Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında ilçedeki 42 üreticiye 2 bin 75 dekar alan için yüzde 25'i çiftçi katkılı 250 bin lira bedelli 25 ton fiğ tohumunun dağıtımını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından çiftçilere fiğ tohumları Kaymakamı Kurdoğlu tarafından teslim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Antalya serik Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title