Haberler

Serik Arıtma Tesisi'nin Temeli Atıldı

Serik ilçesinde 150 bin kişi kapasiteli arıtma tesisinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Serik ilçesinde 150 bin kişi kapasiteli arıtma tesisinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, törende yaptığı konuşmada, yerel seçimlerin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatarak, bu sürede ilçenin birikmiş sorunlarını çözmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Göreve geldiklerinde Serik'te yaşanan arıtma problemini "Facia" diye nitelendiren Türel, "Kapasitesi dolmuş, fazla elektrik parası ödememek için tesis çalıştırılmaz durumdaydı. Serik, Belek, Kadriye büyük bir tehlike ile karşı karşıyaydı. Deniz pislik içinde olacaktı. Ancak bir kriz yönetimiyle denizin kirlenmesi önledik" dedi.

Türel, kısa sürede arıtma tesisi için çalışmaya başladıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Serik ve Manavgat Arıtma Tesisleri için proje çalışmalarını tamamladık. Arıtmalar için 150 milyon liralık bir yatırım yapacağız. Dışişleri ve Maliye Bakanlarımızın gayretleriyle 50 milyon liralık bir ek kaynak bu tesisler için kazandırıldı. Bu tesisin maliyeti ise 28 milyon liradır. Biz bu projeler ile yatıp kalkıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu yatırımları çok yakından takip ediyor. Bir yurtdışı seyahati sonrasında sayın Cumhurbaşkanımız aradı. Gece saat 01.00'i geçmişti. Cumhurbaşkanımız aradı Serik arıtmasını sordu. Dersimize iyi çalışmıştık. Cumhurbaşkanımıza projeleri hazırladık. Aralıkta ihalesini yaparak, turizm sezonuna yetiştireceğimizi söyledik. Şimdi arıtmanın temelini atıyoruz."

Turizmin bölgenin göz bebeği olduğunun altını çizen Türel, tesisin yapılmaması halinde Belek bölgesinin "bindiği dalı kesmiş olacağını" vurguladı. Türel, geçen yıl pis suyu ırmaklarda tutarak denizi kurtardıklarını anlatarak, "Deniz pislik içinde kalsaydı, bu turizmin bitmesi demekti. Yatırım zenginleşmenin tek kaynağıdır. Bu yatırım Serik ekonomisine girdi sağlıyor. Yatırım gelirse bir yer kalkınır. Bunlar Serik'in, geleceğin tarihi yatırımıdır. 150 bin kişiye hizmet verecek bir tesisinin temelini atıyoruz. Tarihi bir gün yaşıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Antalya'ya ilgisini herkesin bildiğini vurgulayan Türel, "Antalya'nın artı bir vekiliyim" diyen bir başbakanlarının da olduğunu kaydetti.

"Serik'e değişim getirmek istiyoruz"

Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık da Büyükşehir Belediyesi ile el ele vererek Serik'in hak ettiği hizmeti yerine getireceklerini söyledi. Verdikleri sözlerden fazlasını hayata geçireceklerini ifade eden Çalık, "Seçim beyannamemizde bulunmayan projeleri de yapacağız. Serik'e değişim getirmek istiyoruz. Serik halkı mutlu olmaya başladı" diye konuştu.

Arıtma tesisi hakkında bilgi veren ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, 150 bin kişiye hizmet verecek Serik Arıtma Tesisi'nin, 6 üniteden oluştuğunu ve 2030 yılına kadar ilçeye hizmet vereceğini bildirdi.

Konuşmalardan sonra Başkan Türel, katılımcılarla tesisin temelini attı. Türel, yatırımcı firma ile erken teslim pazarlığı yaparak, 2 ayda proses suyu denize dökme sözü aldı.

Kaynak: AA / Yerel

Menderes Türel Antalya Belek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title