Haberler

Şerif: "Pervez Müşerref Gitmeli"

Pakistan'da Dün Yapılan Genel Seçimlere Aday Olarak Girmesine İzin Verilmeyen Muhalif Lider Navaz Şerif, Halkın Kararını Verdiğini ve Artık Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in Gitmesi Gerektiğini Söyledi.

Pakistan'da dün yapılan genel seçimlere aday olarak girmesine izin verilmeyen muhalif lider Navaz Şerif, halkın kararını verdiğini ve artık Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in gitmesi gerektiğini söyledi.

Şerif, Müşerref'i destekleyen iktidardaki Pakistan Müslüman Birliği-Kaide-i Azam'ın (PMB-K) seçimde büyük bir yenilgiye uğramasından sonra Devlet Başkanının istifa etmesi gerektiğini ifade etti.

Bu arada oy sayma işleminin hızla sürdüğü ve 342 üyeli Ulusal Mecliste hiçbir partinin çoğunluğu sağlayamadığı bildiriliyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre, 252 sandalyenin sahibi belli oldu. Suikasta kurban giden Pakistan Halk Partisinin (PHP) 86, Şerif'in Pakistan Müslüman Birliği-Navaz'ın (PMB-N) 65, PMB-K'nın ise 37 milletvekilliği kazandığı, diğer sandalyelerinse küçük partiler ve bağımsızlara gittiği belirtiliyor.

Sahibi belli olmayan sandalye sayısının 20'inin altına düştüğü haber verilirken, kadınlar ve dini azınlıklar için ayrılan 70 kontenjansa aldıkları oy oranlarına göre partilere dağıtılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title