Haberler

Serebrum programında beyin gelişimi konuşuldu

Güncelleme:

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Erdoğan moderatörlüğünde hazırlanan "Serebrum" programının ilk konuğu Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Torun oldu.

Erdoğan: "Serebrum beyinle ilgili bir kavram olup, beyinde düşünce ve algının gerçekleştiği bir alandır"

Açılışta program isminin hikayesi ve programda ele alacakları konular hakkında izleyicilere bilgi veren Erdoğan şunları söyledi: "Beynin kendisi olan serebrum beyinle ilgili bir kavram olup, beyinde düşünce ve algının gerçekleştiği bir alandır. Biz de 2 haftada bir düzenleyeceğimiz programlarla farklı alanlardan farklı konuklarla beyin hücrelerinin içerisinde gezinip, beyin hücrelerimizden başlayıp bütün duyularımıza ulaşan öğrenme deneyimini hep birlikte yaşayacağız. "

Torun, beyin gelişimi ve beyin gelişimindeki önemli noktalar ile ilgili bilgiler verdi

Öğretim üyeliğinin yanı sıra Nöroloji Uzmanı ve Sağlık Bakanlığı onaylı müzik terapisti olan Prof. Dr. Şükrü Torun programda, kendi uzmanlık alanı olan beyin gelişimi ve beyin gelişimindeki önemli noktalar ile ilgili bilgiler verdi. Torun, insan yaşamında beyin gelişiminin yapılanmasında önemli olan hususlara dikkat çekerek şu bilgileri aktardı: "Beyin sistemi anne karnında 3. haftadan itibaren gelişmeye başlıyor. Bu aşamadan itibaren gerek kimyasal çevre, gerekse genetik kodların getirdiği programların ifade bulması çevresel faktörlerin etkisi altında oluşuyor. Ayrıca uyaranlar da gende tanımlanan beyin yapısının nasıl bağlanacağı konusunda çok önemli. Bu sebeple önce sağlık açısından sağlıklı bir hamilelikte gelişen beyinin daha sağlıklı olabileceğini önemli bir nokta. Bunun yanı sıra çevresel uyaranların anne karnındaki bebeği nasıl etkilediği de büyük önem taşıyor. Bu sebeple anne karnından itibaren çevresel faktörler beyin gelişimi için diğer unsurlar kadar önem teşkil ediyor. Çevresel faktörü de açacak olursak bu konu başlığına annenin babanın saygı ve sevgi ilişkilerinin nasıl olduğu, aile yapısının nasıl olduğu, annenin beslenme düzeninin nasıl olduğu, ekonomik düzeyin nasıl olduğu gibi pek çok konu beyin yapılanmasındaki çevresel faktörleri oluşturuyor. "

Hayatına ilham veren kişiler ve hayalleri hakkında da konuşan Şükrü Torun, hayatını şekillendiren dönüm noktalarını da izleyicilerle paylaştı. Gençlere hayatlarında oluşacak fikirleri konusunda da tavsiyeler veren Torun, "Fikrinizi ortaya koyup, onu geliştirip, kullanışlı hale getirme yolunda emek verdiğiniz zaman parlak fikirler üretebilmiş oluyorsunuz. Bu kapsamda müziğin insanların yaratıcılıklarına çok büyük katkısı var. Dolayısıyla gençlere tavsiyem özellikle keyif veren coşkulu müzikleri yaşamlarının belirli alanlarında var etmeye çalışsınlar. "

Kaynak: Habermetre / Toplum

Anadolu Üniversitesi Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title