Haberler

Serdivan 16 Nisan'a Kadar Tam Kadro Sahada

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik 16 Nisan referandumuna kadar tam kadro sahada olacaklarını söyledi.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik ile birlikte mahalle mahalle gezerek cumhurbaşkanlığı sistemini vatandaşlara anlatıyor. Uzunköy Mahalle sakinlerine yeni sistemi ve ülkeye sağlayacağı avantajları 18 maddeyi tek tek ele alarak anlatan Başkan Alemdar ve Başkan Çelik, AK Parti Serdivan İlçe Teşkilatı olarak 16 Nisan'a kadar sahada vatandaşlarla birlikte olacaklarını söyledi. Türkiye'deki parlamenter sistemin sözde parlamenter sistem olduğunu ve Türkiye'ye dar geldiğini ifade eden AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik "Bu sistemde tıkanıklar meydana geldiğini, artık yürüyemeyecek konumda olduğunu 15 Temmuz'da hepimiz gördük. 600 milletvekili temsiliyette adaleti sağlayacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin şu anda nüfusu 80 milyon ve bizim 550 tane milletvekilimiz var. Ülkemizdeki nüfusun dışında Avrupa'ya baktığımızda Almanya'nın nüfusu 80 milyon, Almanya'daki milletvekili sayısı 667. İngiltere'nin nüfusu 65 milyon, bin 149 tane milletvekili var" dedi.

Referandumda neden 'Evet' denilmesi gerektiğine vurgu yapan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, parlamenter sistemin artık ihtiyacı karşılamadığını belirtti. Parlamenter sistemin Türkiye'de gerçek anlamda hiçbir zaman yürümediğini dile getiren Alemdar, "Parlamenter sistem Menderes'in, Özal'ın, Demirel'in ve sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde biraz olsun işledi. 94 yıllık Cumhuriyet tarihimizde 65 hükümet kurulmuş. Demek oluyor ki bu sistem istikrara destek değil ancak yük oluyor. Milletin gücüyle seçilmiş milletvekillerinin dışında herkesin müdahale ettiği, herkesin koltuk altına aldığı bir meclisten artık daha güçlü, daha çok söz sahibi olacak bir meclise geçiyoruz. Bundan rahatsızlık duyanlar var. Yalanlarla iftiralarla bu milletin aklını karıştırmaya çalışanlar, milletin ayağına gitmekten korkanlar milletten güç alamayacaklarını bildikleri için cumhurbaşkanlığı sistemine karşı çıkıp parlamenter sisteme sarılıyorlar" dedi.

Türkiye'nin dünya devletlerine karşı askeri ve sanayi anlamında üretime geçerek kendi ihtiyaçlarını karşıladığı gibi artık ihracata başladığını da vurgulayan Alemdar, kendi siyasi kararlarını verme konusunda milletten başka hiç kimseye danışma gereği duymadıklarını ve duymayacaklarını ifade etti. Alemdar, konuşmasının sonunda millete olan güvenlerinin tam olduğunu söyleyerek, "Bizim milletimiz her şeyin farkında. Bugüne kadar her zaman doğru kararlar vermiştir. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi milletin üzerinde bir güç tanımadık, tanımayız" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Alemdar AK Parti Serdivan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title