Haberler

Serdar Ünsal, "Fransa demokraside sınıfta kalmıştır"

Güncelleme:

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel Başkan yardımcısı ve Iğdır Azerbaycan Evi Başkanı Serdar Ünsal İslam'a ve Türkiye'ye yönelik sözleriyle tepki toplayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron 'a tepki gösterdi.

Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada, "İnsanların inançlarını hedef alan Fransa demokraside, hoşgörü de maalesef sınıfta kalmıştır. Yeri geldiğinde demokrasiden özgürlükten bahseden Fransa, İslam dinine, inancına dil uzatmış Peygamber efendimize hakaret eden karikatürlerin çizilmesine izin vermiştir. Bu da göstermiştir ki, Fransa'nın insan haklarına ve özgürlüklerine saygısı yoktur. Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un, Hz. Muhammed Mustafa'ya ilişkin sözde karikatürlere fikir özgürlüğü adına sahip çıkması ve Müslümanları aşağılaması kabul edilir değildir. Her fırsatta Türk düşmanlığı yapan Türkiye düşmanlarıyla,teröristlerle işbirliği içinde olan Fransa'yı kınıyoruz."dedi.

Serdar Ünsal, MİNSK grubunda olan Fransa burada da ayrımcılık yaparak tarafsız olması gerekirken Azerbaycan Ermenistan savaşında katil, saldırgan Ermenilerin tarafını tutmakta, bebek katillerine parasız silah vermekte sonra da pişkince ateşkesten bahsetmektedir. Artık Fransa tarafsızlığını yitirmiştir. MİNSK grubunda ayrılmalıdır."şeklinde konuştu.

Suudi Arabistan ve yandaş arap ülkelerinin Fransa da yaşananlara tepki vermeyip İslam'a hakaret edenleri alkışlamasını tarih bir gün lanetle yazacaktır diyen Ünsal şunları kaydetti: "İnsanlığın inançlarını hedef almak özgürlük değil, küstahlıktır. Avrupa'daki kimi siyasetçilerde olduğu gibi Macron da kirli siyasetine malzeme aramaktadır. Macron'un, sözde ifade özgürlüğü adı altında doğrudan insanların inançlarına saldıran ve neresinden bakarsanız bakın kin, nefret ve terörle şekillenmiş zihinler tarafından çizilmiş karikatürlere sahip çıkarak, teröre ve kine ortak olmaktadır." - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Türkiye Fransa Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title