Haberler

Serdar Taşçı: Almanya Daha Hızlı Davrandı

Spor Dergisi Kicker, Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw Tarafından İlk Kez Milli Takıma Çağrılan Vfb Stuttgart Takımında Oynayan Türk Kökenli Serdar Taşçı'yı Tanıttı.

Spor dergisi Kicker, Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw tarafından ilk kez milli takıma çağrılan VfB Stuttgart takımında oynayan Türk kökenli Serdar Taşçı'yı tanıttı.

Haberde, Serdar'ın VfB Stuttgart'ın alt yapısından yetiştiği, 20 yaşındaki bu futbolcunun bir yıl öncesine kadar VfB Stuttgart'ta geleceği olan yetenekler arasında gösterildiği ifade edildi.

Serdar'ın bir yıl önce 20 Ağustos 2006 tarihinde Arminia Bielefeld'e karşı VfB Stuttgart formasıyla Alman Birinci Ligi'nde ilk kez oynadığı, Bundesliga'da geçen sezon 26 karşılaşmada yer aldığı ve 2 gol attığı, gelişmesinde önemli rol oynayan Alman milli takımının eski oyuncusu Marcus Babbel'in de yerini aldığı kaydedildi.

VfB Stuttgart'ta futbolcuların sportif gelişmesinin yanı sıra kişisel gelişmelerine de önem verildiği belirtilen haberde, bunu için özel olarak “davranış kuralları” bulunduğu ifade edildi.

VfB Stuttgart'ın genç teknik direktörü Hansi Kleitsch, Serdar'la birlikte çalışmanın her zaman kendisine memnuniyet verdiğini, futbolcuların kurallara uymayı, disiplin ve saygıyı erkenden öğrenmeleri gerektiğini, aksi takdirde gelecekte başarısızlığa uğrayacaklarını belirtti.

Futbolcuların, şımarmamayı sadece takımda değil, aile ortamında da öğrendikleri ifade edilen haberde, Serdar'a da anne ve babasının örnek oldukları kaydedildi.

UYKUSUZ GECELER

Türk milli takımından da teklif aldığını belirten Serdar, anne ve babasının Türk milli takımında oynamasından yana olduklarını anlatarak, “Babam için bu çok önemliydi. Ancak şimdi bu nedenle benimle daha az gurur duymuyorlar. Bu karar bana uykusuz geceleri beraberinde getirdi. Ancak Alman milli takımı daha hızlı davrandı” dedi.

VfB Stuttgart'ın eski teknik direktörü Ralf Rangnick, Serdar'ın, oynadığı pozisyonda uluslararası alanda en büyük yetenekler arasında bulunduğunu savunarak, “Serdar olgun bir futbolcu gibi tecrübeli oynuyor” değerlendirmesini yaptı.

Rangnick, bu kadar gelişmesinin kendisi için sürpriz olmadığını belirttiği Serdar'ın uluslararası alanda da büyük bir kariyeri olacağına inandığını kaydetti.

Almanya'nın Esslingen kentinde 1987 yılında doğan Serdar Taşçı, SC Altbach ve Stuttgarter Kicker takımlarında oynadıktan sonra 1999 yılında VfB Stuttgart takımına transfer oldu. Bundesliga'da şimdiye kadar 28 karşılaşmada oynayan ve 2 gol atan Serdar, Alman milli takımının 22 Ağustos'ta İngiltere'yle oynayacağı hazırlık karşılaşması için Löw tarafından kadroya alındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title