Haberler

Serçev'den "Çocuk ve Gençlik Balosu"

Serebral Palsili Çocuklar Derneğince (SERÇEV), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "Çocuk ve Gençlik Balosu" düzenlendi.

Serebral Palsili Çocuklar Derneğince (SERÇEV), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "Çocuk ve Gençlik Balosu" düzenlendi.

Bilkent Otel'de, bu yıl 14'üncüsü düzenlenen etkinliğe, Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcı Mehmet Ersoy ve çok sayıda serebral palsili çocuk ve aileleri katıldı.

Programın açılışında konuşan SERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Sinem Ersoy, serebral palsinin farkındalığını artırmayı, engelin sadece binilemeyen ulaşım araçları, yürünemeyen kaldırımlar, fiziksel mekanları uygun olmadığı için gidilemeyen eğitim kurumları olduğunu güler yüzle aktarmak istediklerini ifade etti.

Serebral palsili çocuklar başta olmak üzere, tüm engelli bireylerin hayatın içinde var olmalarını desteklemeyi, zorluklarını topluma anlatmayı amaçladıklarını belirten Ersoy, şöyle devam etti:

"Erken tanı, takip ve tedavi merkezlerimiz yaygınlaştığında, tüm eğitim kurumlarımızda fiziki engelleri aştığımızda, gönül gözü açık olan eğitimcilerimizle karşılaştığımızda, ailelerimizin en büyük korkusu 'Bize bir şey olduğunda çocuğuma ne olacak?' sorusunun cevabını verdiğimizde, sorunlarımızın hepsi çözümlenmiş olacak."

Serebral palsili çocuklara fırsat verildiğinde mucizeler yarattıklarını dile getiren Ersoy, "Sizlerden de bu mucizelerin hep beraber farkına varmanızı istiyoruz. Bize inandığınızda bizler için her şey çok daha güzel olacaktır. Her ailenin normal gelişim gösteren çocuğu ile ilgili hayali olan, vatana, millete hayırlı bir evlat yetiştirerek başları onurlu, dik bireyler olarak topluma kazandırması, bizler için de gerçekleşecektir." dedi.

Serebral palsili çocuklardan oluşan SERÇEV korosunun seslendirdiği şarkıların ardından, Gazi Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu, Troya Gençlik ve Spor Kulübü ile ODTÜ Capoeira Topluluğu gösteriler sergiledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Baha Öğütken 23 Nisan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title