Haberler

Şerbet Tepsisinde Sigara İkramına Yeşilay'dan 'Kamu Spotu'

Güncelleme:

Nişan, söz ve bayram ziyaretlerinde misafirlere sunulan şerbetin yanında sigara ikram edilmesine son vermek için Yeşilay, kamu spotu hazırladı.

Tokat'ta Yeşilay Cemiyeti İl Başkanlığı tarafından Anadolu'da nişan, söz ve bayram ziyaretlerinde misafirlere sunulan şerbetin yanında sigara ikram edilmesini sonlandırmak maksadıyla kamu spotu hazırlandı.

OYUNCULARIN TAMAMI YEŞİLAY GÖNÜLLÜLERİ

Yeşilay Cemiyeti Tokat Şube Başkanlığı tarafından hazırlanan kısa filmde, Anadolu'nun bir çok yerinde ve Tokat bölgesinde özel günlerde sıklıkla karşılaşılan sigara ikramının kaldırılması gerektiğine dair mesajlar verildi. Hazırlanması 1 ay süren ve oyuncularının tamamı Yeşilay gönüllülerinden oluşan filmde Tokat'a özgü yöresel ürünlere değinilerek tanıtım çalışması da yapıldı. Filmde gönüllü olarak bulunan oyuncuların bir bölümü rollerini Tokat şivesi kullanarak icra etti.
YEŞİLAY TOKAT ŞUBE BAŞKANI, TEPSİDEKİ SİGARAYI KIRIYOR

Hazırlanan filmde senaryo gereği söz kesilmesi için kız evine gelen erkek tarafına şerbet tepsisinde sigara sunuluyor. Sigara kullandığı için KOAH hastalığına yakalanan bir misafirin duruma itiraz etmesi üzerine Yeşilay Tokat Şube Başkanı Dr. Cihat Zülfüoğlulları bu adetin sonlandırılmasını teklif ederek tepsi içerisindeki sigarayı kırıyor. Filmin sonunda da yüzükleri takılan çifte sigaranın şerbet tepsisinde olmadığı gibi hayatlarında da olmaması öğüdü veriliyor.
FİLMİN YÖNETMENİ DE YEŞİLAY GÖNÜLLÜSÜ

Filmin yönetmenliği, oyuncular gibi Yeşilay gönüllüsü olan Nazım Caba tarafından üstlenildi. Caba, "Bu filmde özellikle Tokat ilimizde, düğünlerde, bayramlarda, söz kesmelerde sigara ikram etme adetinin yanlış bir uygulama olduğunu yansıtmaya çalıştık. Oyuncularımız hep gönüllü arkadaşlardan oluşmakta. Filmde aynı zamanda Tokat ilimizi de biraz olsun tanıtmaya çalıştık" dedi.
"YANLIŞ OLAN 40 YILLIK GELENEĞİ KALDIRMAYA KARAR VERDİK"

Bu geleneğin insan sağlığıyla beraber ciddi anlamda bir görüntü bozukluğuna da neden olduğunu söyleyen Yeşilay Tokat Şube Başkanı Dr. Cihat Zülfüoğulları ise "Söz kesmelerde özenle kız evi tarafından şerbet tepsisi hazırlanır. Özenle hazırlanan bu şerbet tepsisinde ne yazık ki ilimizde yanlış bir geleneğimiz var. Bu da şerbet tepsisinin içerisine paketi açılmış sigaraların dağıtılarak ikram edilmesi, sunulması. Bu görsel kirlilik için ve sigaranın özendirilmesi konusunda yanlış bir gelenek olduğunu halkımıza vurgulamak adına, Tokatımızda yanlış olan bu 40 yıllık geleneği ortadan kaldırmaya Tokat Yeşilay Şubemizdeki gönüllü arkadaşlarımızla birlikte karar verdik. Böyle bir seremoni gerçekleştirdik. Diyoruz ki şerbet tepsisinde sigaranın olmadığı gibi yeni evlenen çiftlerimizin de hayatlarında da olmasın istiyoruz" dedi.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tokat Komik - İlginç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (18)

çatlı:

aynen doğru bir karar

19
2
yanıtYanıtla
mimoza:

TOKATLI OLARAK BEN NİYE BİLMİYORUM BÖYLE BİR GELENEK. . . . İLGİNÇ

19
1
yanıtYanıtla
CAN:

BENDE TOKATLIYIM AMA HİÇ BÖYLE BİR GELENEK DUYMADIM

13
1
yanıtYanıtla
EMİNE:

BEN TOKATLIYIM HİÇBİR ZAMAN ŞERBET TEPSİSİNDE SİGARA İKRAM EDİLDİĞİNİ GÖRMEDİM. NERDEN ÇIKARMIŞLAR BUNU . . SAÇMA SAPAN BİR GELENEĞİ NEDEN TOKATLILARA BAĞLAMIŞLAR İNANAMADIM . . . YALAN BENCE. ANADOLUDAN BİR ŞEHİR SEÇMİŞLER O DA TOKAT OLMUŞ MAALESEF. . .

10
1
yanıtYanıtla
sado:

52 yaşındayım tokatta böyle bir adet görmedim

10
1
yanıtYanıtla
TOKATLI:

BENDE BİR TOKATLI OLARAK BÖYLE BİRŞEY DUYMADIM

6
2
yanıtYanıtla
..:

tokatlı olarak valla böyle birşey ilk defa duyuyorum

7
1
yanıtYanıtla
vanlı:

:) : ) :)

yanıt1
yanıt0
osman:

yak bı sıgara dumamını alayım

1
6
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Yorumlarda bir çok Tokat''lı var bölye bir geleneği ilk defa duyduklarını yazmışlar. O zaman bu Tokat''lılara tokat atılmış gibi OLMUYORMU sizce. Bir şehir seçilmiş olsun Tokat demişler.

6
1
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title