Haberler

Serbest Dalış Outdoor Türkiye Şampiyonası

Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen Serbest Dalış Outdoor Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen Serbest Dalış Outdoor Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından düzenlenen şampiyonanın ardından Cumhuriyet Meydanı'nda ödül töreni yapıldı.

TSSF Başkanı Şahin Özen, burada yaptığı konuşmada, Kaş'ın dünyaca tanınan önemli bir dalış merkezi olduğuna dikkati çekti. Türkiye'de sualtı turizmi denilince ilk akla Kaş'ın geldiğini anlatan Özen, "O yüzden biz sualtıcılar Kaşlı sayılırız. 35 sporcumuz iki gün boyunca Kaş'ta kıyasıya yarıştı. Hem Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası'nı hem de milli takım seçmelerini yaptık." diye konuştu.

Özen, Dünya Sualtı Serbest Dalış Şampiyonası'nın da 15 ülkenin üzerinde bir katılımla 1-9 Ekim tarihlerinde Kaş'ta gerçekleştirileceğini ifade etti.

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer de şampiyonanın ilçelerinde yapılmasının büyük bir ayrıcalık olduğunu, ilçede dünya rekorlarının kırıldığını anlattı.

Dereceye giren sporcular

Serbest Dalış Outdoor Türkiye Şampiyonası'nda monopalet kategorisinde Derya Can Göçen, çift palet kategorisinde Şahika Ercümen şampiyon oldu.

Sabit ağırlık monopalet dalında 77 metreye dalan serbest dalış dünya rekortmeni Derya Can Göçen, Türkiye rekoru kırarak şampiyonluğa ulaştı. Aynı kategoride 74 metre dalış yapan Şahika Ercümen ikinciliği, 50 metre dalan Fatma Uruk üçüncülüğü elde etti.

Erkeklerde ise 74 metreye dalan Emre Bozkurt Türkiye rekoru kırarak birinci oldu. 65 metreye dalan Selahattin Akın ikinci, 60 metreyle Kıvanç Yücebaş üçüncü oldu.

Aynı kategoride erkekler kulüplerde, şampiyon ODTÜ Spor Kulübü, ikinci Çanakkale Sualtı ve Cankurtarma Kulübü, üçüncü de Bodrum Su Sporları Kulübü oldu.

Yarışmada serbest dalış küp apnea dalında ise erkeklerde birinciliği 126,62 metreye dalan Emre Bozkurt, ikinciliği Serkan Aydın (117,2 metre), üçüncülüğü Oğuzhan Yeşil (81,01 metre) elde etti. Bu dalda kadınlarda 111,81 metreyle Derya Can Göçen birinci, Didem Kara ikinci (95 metre), Başak Tezgör ise (68,06 metre) üçüncü sırada yer aldı. Küp apnea yarışlarında erkekler ve kadınlarda ODTÜ Spor Kulübü takım olarak birinci oldu.

Paletli (Bifin) sabit ağırlık apnea yarışmasında, serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen, 65 metrelik dalışı ile şampiyon oldu. Aynı kategoride Derya Can Göçen 61 metre dalarak ikinci ve Fatma Uruk 53 metre ile üçüncü oldu.

Erkekler bireysel yarışmada Can Mehmet Arıkök 65 metrelik dalışıyla şampiyonluğu kazanırken, Emre Bozkurt (65 metre) ikinci ve Hasan Cengiz kaynar (60 metre) üçüncü olarak yarışmayı tamamladı.

Kadınlar takım sıralamasında ODTÜ Spor Kulübü, erkeklerde ise Çanakkale Sualtı ve Cankurtarma Spor Kulübü birinci oldu.

Kaynak: AA / Spor

Çanakkale Antalya Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title