Haberler

Serbest Bölge İşçilerinin Eylemine CHP Desteği

Mustafa Ercan/mersin, (Dha)

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Mersin Serbest Bölge'de çalışan ve sosyal haklarının verilmediği iddia ederek 6 gündür eylem yapan işçilere destek verdi. İşçiler, kendilerine ziyarete gelen AKP İl Başkanı'na da tepki gösterdi.

Sosyal güvenlik primlerinin yatırılmadığı, fazla mesai ücretlerinin verilmediği ve maaşlarının asgari ücret altında olduğu gerekçesiyle 17 Mart'ta iş bırakan 2 bine yakın tekstil işçisinin Mersin Serbest Bölge önündeki eylemi sürüyor. Bölge önünde toplanan işçilerin sözcüsü Muhittin Özoğul, 30 fabrikada çalışan işçilerin iş bıraktığını, bazı firmaların işçilerle görüşmeyi kabul ettiğini, bazılarının ise kabul etmediğini belirtti. Özoğul, özellikle tekstil alanında çalışan işçilerin sosyal güvenlik primlerinin yatırılmadığını, birçok işçinin asgari ücretin altında ücret aldığını, fazla mesainin gönüllülük değil, zorunluluk esasına dayandığını ve fazla mesaiye zorlanan işçilere artı ücret verilmediğini öne sürdü.

TBMM'NE TAŞINACAK

Eylemdeki Serbest Bölge işçileri, kendilerini ziyarete gelen AKP Mersin İl Başkanı Muhammet Gültak'a da tepki gösterdi. Gültak'ın, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in Serbest Bölge'ye defalarca geldiğini anlatmasına tepki gösteren işçiler, ''Bizimle görüşmeye gelmedi, patronlarla görüşmeye geldi. Laf değil icraat istiyoruz'' dedi.

Gültak'ın bölgeden ayrılmasının ardından işçileri bu kez CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, CHP Mersin milletvekilleri Şefik Zengin ve Vahit Çekmez ziyaret etti. Ziyarette işçilerin sıkıntılarını ve taleplerini dinleyen Özyürek, ''İşçiler, Türkiye Cumhuriyeti yasalarının Serbest Bölge'de de uygulanmasını istiyor. Biz muhalefet partisiyiz. Yasaları uygulama görevi Çalışma Bakanlığı'nın ve hükümetindir. Ama biz de elimizden geleni yapacağız. Anlattıklarınızı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'na aktaracağım. Ayrıca TBMM'de gündem dışı söz alarak sorunlarınızı dile getireceğim'' diye konuştu.

Bu arada, iş bırakma eylemi yapan bazı işçiler ise, çalıştıkları firma yetkililerinin ve adamlarının kendilerine saldırdığını ileri sürerek, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title