Haberler

Sepsis'e Karşı Farkındalık Eğitimi Verildi

Güncelleme:

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, sepsis hastalığına dikkat çekmek ve hastalıkla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla 13 Eylül Dünya Sepsis Günü'nde bir eğitim düzenledi.

Türk Yoğun Bakım Derneği'nin iş birliği ile İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen eğitimde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferda Kahveci katılımcılara sepsis hastalığı ile ilgili çeşitli bilgiler aktardı. Eğitime Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, kamu ve özel hastaneden hekimler ve sağlık personelleri katıldı.

Eğitimde konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa'da sağlık risklerini tespit etme vesorunları çözmek için önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Sepsis'in de bunlardan birisi olduğunu vurgulayan Dr. Akan, hastalığın hastane ve yoğun bakımlarda en önemli ölüm nedenlerinden birisi olduğunu dile getirdi.

Dr. Akan, "Kamu ve özel hastanelerden hekimlerimiz buradalar, hastanelerde acilden genel servise, yoğun bakımından ameliyathanesine kadar bütün süreçlerde çalışan hekimlerimizin bu hastalığın tanısını ve ileri tedavisini uluslararası normlarda bilmesi lazımdır. Hastalıkla mücadelede Türk Yoğun Bakım Derneği ile ciddi bir iş birliği içerisindeyiz" dedi.

KÜRESEL BİR SAĞLIK SORUNU

Akan'ın konuşmasının ardından Türk Yoğun Bakım Derneği temsilcisi Prof. Dr. Ferda Kahveci ise, sepsisin milyonlarca kişiyi ilgilendiren küresel bir sağlık sorunu olduğunu dile getirdi. Bu hastalığa bağlı ölüm oranının hem yüksek gelirli hem de orta-düşük gelire sahip ülkelerde yüksek seyrettiğine dikkat çeken Prof. Dr. Kahveci, "Her yıl 30 milyondan fazla kişiyi etkileyen ve 8 milyona yakın ölüme yol açan sepsis, dünyada her üç saniyede bir kişinin ölümüne yol açıyor. Büyük oranda hastanede yatan hastalarda gelişen bir klinik tablo olarak gündeme gelen sepsis, aynı sıklıkta olmasa da toplumda sık görülen enfeksiyonların seyri sırasında hastane dışında da gelişebiliyor" şeklinde konuştu.

ERKEN TANI KRİTİK ÖNEME SAHİP

Sepsis'in erken tanınması ve hızlı tedavisinin kritik bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kahveci, "Nitekim erken tanı, enfeksiyonun tedavisi ve organ destek tedavilerinin erken başlanması sayesinde ölüm oranlarının gelişmiş ülkelerde yıllar içerisinde azalmaya başladığı ancak, gelişmekte olan ülkelerde yüksekliğini halen koruduğu bilinmektedir" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title