Haberler

Şentop: "Bu Kadar da Para Topluyor Milletten Ama Bir Arızayı Tespit Edecek İmkanı Yok Elinde,...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşanan su sorununa ilişkin olarak, "Bu kadar da para topluyor milletten ama bir arızayı tespit edecek imkanı yok elinde, becerememişler.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşanan su sorununa ilişkin olarak, "Bu kadar da para topluyor milletten ama bir arızayı tespit edecek imkanı yok elinde, becerememişler. İSKİ'den yardım istiyorlar, biz de araya girdik bugün az önce, İSKİ Genel Müdürümüz ile görüştük, arızayı tespit için bugün oraya uzman gönderdiler. Tespit yapılmış, yarından itibaren de inşallah İSKİ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AK Partili belediye, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin, TESKİ'nin beceremediği işi inşallah yarın çözecek" dedi.

Şentop, partisinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki seçim ofisinin açılışında yaptığı konuşmada, hizmet odaklı bir siyaset anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.

"CHP'li belediyelerde olduğu gibi 'Bu bana oy verdi bu bana oy vermedi' anlayışıyla vatandaşlar arasında ayrımcılık yaparak siyaset yürütmediklerini aktaran Şentop, "Bakın haber olarak basına da yansıdı, TESKİ, Tekirdağ Su Kanalizasyon İdaresi Çorlu'da birkaç mahallemize su veremiyor. Bir yerde bir arıza var, birkaç gündür. Bu arızanın da ne olduğunu tespit edemiyorlar. 5. yılına yaklaşıyor Büyükşehir Belediyesi. Biliyorsunuz su hizmetleri çok pahalı, çok yüksek. Bu kadar da para topluyor milletten ama bir arızayı tespit edecek imkanı yok elinde, becerememişler. İSKİ'den yardım istiyorlar, biz de araya girdik bugün az önce, İSKİ Genel Müdürümüz ile görüştük, arızayı tespit için bugün oraya uzman gönderdiler. Tespit yapılmış, yarından itibaren de inşallah İSKİ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AK Partili belediye, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin, TESKİ'nin beceremediği işi inşallah yarın çözecek." diye konuştu.

Hizmet odaklı siyaset anlayışı

Şentop, olaya, "Bize kim oy verdi, vermedi, belediye AK Partili mi, CHP'li mi?" diye bakmadıklarını, vatandaşın sorununa çözüm üretmeye çalıştıklarını vurguladı.

Vatandaşın hizmet almasının öncelikli meseleleri olduğunu dile getiren Şentop, şöyle devam etti:

"AK Parti siyaseti de bugüne kadar bu şekilde yürüdü. Daha önceyi hatırlayanlar vardır, 'belediye bizden değildir' diye merkezi hükümetten yardımların kesilmesi, ödenecek paraların geciktirilmesi gibi birçok sorun daha önce yaşanıyordu. Ama AK Parti göreve geldiği günden itibaren, ne yaptı bu işi bir kurala bağladı. Bir ilin hak ettiği neyse o ilden bize oy çıkmış çıkmamış, az çıkmış, çok çıkmış buna bakmadan hakkı neyse veren mevzuata bir anlayışla hareket etti. Hakkari gibi bir yerde hiç milletvekilimiz yok ama buna rağmen kişi başına ne hak ediyorsa merkezi hükümet bütçesinden kuruşuna kadar ve vaktinde ödeyen bir anlayışla hizmet ediyoruz. Çünkü bizim meselemiz vatandaşımızın mutluluğu, huzuru, müreffeh bir hayat yaşaması meselesidir. İnşallah 24 Haziran'da yapacağımız seçimde milletimiz bu 16 yıldır hizmet siyaseti yürüten AK Parti kadrolarına büyük bir destekle yeniden iktidarın önünü açacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Tekirdağ Ak Parti Çorlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title