Haberler

Şengül'den 2B Krizine Torba Yasa Formülü

Güncelleme:

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Gaziemir'de 'Kentsel Dönüşüm' toplantısına katıldı.

Sarnıç'ta yaşanan 2B sorununun meclis açılır açılmaz torba yasa formülüyle çözüleceğini söyleyen Aydın Şengül, yasa maddesiyle geçmişe dönük zabıt kaydı ve iskan kayıtlarının da yok hükmünde olacağını belirtti.

Sarnıç'ta düzenlenen Kentsel Dönüşüm Toplantısı'na AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül'ün yanı sıra AK Parti Gaziemir Belediye Başkan adayı Kerem Baykalmış, İlçe Başkanı Hüseyin Uzun, Gaziemir eski Belediye Başkanı Adnan Yüksel, Aktepe, Emrez, Sarnıç mahallesi sakinleriyle partililer katıldı. Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Aydın Şengül, 2B mağdurlarını rahatlatacak açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda TBMM Çevre ve Şehircilik Komisyonu üyesi de olan Şehir Plancısı Şengül, "torba yasa" formülü meselenin kökten çözüleceğini söyledi. Şengül açılan davaların düşürülerek vatandaşın kazanacağını ifade etti.

"TORBA YASAYA SARNIÇ'I EKLEYECEĞİZ"

Şengül konuşmasına, kamuoyunda 2B yasası olarak bilinen Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un çıkış sürecini anlattı. Şengül, "Her yerde tespitler yapıldı. Türkiye'nin birçok yerinde değerlendirme bitti. Sarnıç'ta her şey bitti derken 'sorun var' dediler. Sonra tapu zabıt kaydı meselesi çıktı. Zabıt kaydı tapu değildir. Orman alanı denilerek zabıt kaydı önceden iptal edilmiş. Zabıt kaydının sahibi de dava açmış. Kanun 'dava sürdüğü sürece işlem yapılmaz' diyor. Zaten Sarnıç halkı 7 yıl beklemiş. Bir o kadar daha mı bekleyecek? Bu konuyu mecliste yetkililerine aktardık. Sayın Binali Yıldırım konuyu Başbakanımıza anlattı. Sonra Başbakanımız 'ne gerekiyorsa yapın' dedi. Beni de görevlendirdiler. Nerede ne varsa, ne isteniyorsa baktık, belgeler üzerinde çalıştık. Uzun toplantılar yaptık. Meclis açıldıktan sonra iş hızlanacak. Üç-beş ayda bir kez çıkan yeni Torba Yasa'ya Sarnıç'ı ekleyeceğiz" diye konuştu.

DAVALAR DÜŞER

Kanun maddesi ile ilgili görüşmelerin tamamlandığını ifade eden Şengül, "6292 sayılı kanunun 7.maddesinin, 1. fıkrasının a bendine 'ayrıca orman sınırları içinde kalan veya hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerde bulunan gerçek ve tüzel kişilere ait zabıt, iskan kayıtları vb. kayıtlar yok hükmünde olup tapu sicilinden terkin edilir. Konu ile ilgili açılmış bütün davalar bu kanunun yayını tarihinde düşer' ibaresini ekliyoruz. Torba kanuna bu maddeyi koyuyoruz. Yasa onaylandıktan sonra davalar düşüyor. Zaten tespitler yapıldı, değerler belirlendi. Bu konuda sorun yok. İş çözülüyor. Bu sorunu çözmek bizim sözümüzdür. Sözümüz de namusumuzdur" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aydın Şengül Ak Parti İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title