Haberler

Şener TOBB Etü'de Ders Verecek

Devlet Bakanı Doç.dr. Abdüllatif Şener, TOBB Etü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Öğretim Görevlisi Olacak. Şener, TOBB Etü'yü Teorik Bilgiyi Pratikte de Uygulama Özelliği Bulunması ve Üniversitenin Başarı Seviyesinin Yüksek Olması Nedeniyle Seçtiğini Söyledi.

Devlet Bakanı Doç.Dr. Abdüllatif Şener, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğretim görevlisi olacak. Şener, TOBB ETÜ'yü teorik bilgiyi pratikte de uygulama özelliği bulunması ve üniversitenin başarı seviyesinin yüksek olması nedeniyle seçtiğini söyledi.

TOBB'da gerçekleştirilen toplantıda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Şener'e TOBB rozeti taktı. Toplantıya Merkez Bankası Eski Başkanı Süreyya Serdengeçti'de katıldı.

Şener yaptığı konuşmasında, siyasi yaşamından sonra üniversitede hocalık yapacağını ve bu anlamda pek çok teklif aldığını söyledi. Şener, TOBB ETÜ'yü bilgiyi teorikte öğrenme ve pratikte test etme özelliği nedeniyle tercih ettiğini söyledi. TOBB ETÜ'nün başarı seviyesinin diğer ünversitelere göre yüksek olduğunu kaydeden Şener, "Hayatın akışını bilmezseniz, küresel rekabette nelerle karşılaşacağınızı bilmezseniz. Bu sıkıntılarla birebir imkanı bulamazsanız aldığınız bilgiler kitap satırları arasında kalır" diye konuştu.

Toplantıda cumhurbaşkanlığı ve siyasi yaşama ilişkin soruları cevaplamayan Şener, "Gelecekte siyaseti yeniden düşünüyor musunuz?" sorusuna da "Devlet üniversitesinde yer almıyorum ve siyasi yaşamım önünde herhangi bir engel yok" dedi. Şener, bu sözleriyle ilerleyen zamanda siyasete tekrar döneceğinin sinyallerini verdi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da koruşmasında, TOBB ETÜ'de alanlarında sivrilmiş, deneyimli akademisyenlerle çalıştıklarını vurgulayarak, Doç.Dr. Abdüllatif Şener'le çalışmaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, üniversitenin temel amaçlarının başında uygulamaya özel önem veren bir eğitim yapmak geldiğini ve böyle bir eğitimi de sağlam teorik çerçeveye oturttuklarını kaydetti. Şener'in vereceği konferanslar ve seminerler yoluyla öğrencilere ışık tutacağını ifade eden Hisarcıklıoğlu, Şener'in ekonomi alanında en üst düzeyde uygulamaların başında bulunduğunu, vereceği derslerle öğrencilerin yetişmesinde önemli katkılar sağlayacağını belirtti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title