Haberler

Şener: 'Kurumlar Arasında Güven, İnanç Yok'

Devlet Eski Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, 'Türkiye'de Kurumlar Arasında Güven, İnanç Yok, Bir Araya Gelip Kucaklaşamıyorlar. Kurumlar Arası Güven, İşbirliği ve Dayanışmaya İhtiyaç Vardır. Bir An Önce Bunun Tesis Edilmesi Lazım' Dedi.

Devlet Eski Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ''Türkiye'de kurumlar arasında güven, inanç yok, bir araya gelip kucaklaşamıyorlar. Kurumlar arası güven, işbirliği ve dayanışmaya ihtiyaç vardır. Bir an önce bunun tesis edilmesi lazım'' dedi.

Şener, Konya'da özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Türkiye'de kurumlar ve siyasi partiler arasında çekişmeler ve geçimsizlikler olduğunu savundu. Bu çekişmelerin, sorunların çözümünü engellediğini ifade eden Şener, şöyle konuştu:

''Sorunların çözümünü bekleyen vatandaş ise sorunlarla baş başa kalıyor. Ben bu çekişmeleri, geçimsizlikleri sona erdirip sorunları çözmek için Türkiye siyaset tarihinde yapılmayanı yaptım. Partimin MKYK toplantısında istifamı sundum ve ayrıldım. Bu tablonun ne anlam ifade ettiğini çok iyi anlamamız gerekiyor. Görevi birlik ve çözüm üretmek olan siyasetin, nasıl nezaket sınırları içinde yapıldığını gösterdim. Ben bir karar aldım ve gerekeni yaptım.''

Şener, daha sonra verdiği ''Ekonomik Gelişmeler ve Yansımaları'' başlıklı konferansta, esnafın siftah etmeden dükkanını kapattığını öne sürdü. Zaman zaman çeşitli ekonomik verilerin açıklandığını, bu açıklamalarda Türk ekonomisinin iyi yolda olduğunun söylendiğini ifade eden Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:

''En son Türkiye'nin büyüme oranları açıklandı. Yüzde 6.6'lık bir büyüme olduğu söylendi. Ama kime sorduysam yüzde 6.6'lık büyümeye inanmıyor. Böyle bir büyümeyi hissetmediğini söylüyor. Aslına bakarsanız 2007'ın üçüncü çeyreğinden itibaren Türkiye ekonomisinde önemli tıkanmalar var. Televizyonlarda dinlediğimiz, gazetelerde okuduğumuz rakamları ihtiyatlı karşılamalıyız. Bu rakamların hiçbirinin geçmiş yılların rakamlarıyla karşılaştırılabilir bir hali yok. Çünkü hesap biçimleri değişti.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title