Haberler

Şener: "Körfez'deki Sorunlar Barışçıl Yöntemle Çözülmeli"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, İran'ın Basra Körfezi'nde Karasularını İhlal Ettikleri Gerekçesiyle 15 İngiliz Askerini Gözaltına Almasıyla İlgili Sorunun, Diplomatik ve Barışçıl Yöntemlerle Çözülmesini İstediklerini Söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, İran'ın Basra Körfezi'nde karasularını ihlal ettikleri gerekçesiyle 15 İngiliz askerini gözaltına almasıyla ilgili sorunun, diplomatik ve barışçıl yöntemlerle çözülmesini istediklerini söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Şener, İngiltere ile İran arasındaki asker krizi ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Körfez bölgesinde önemli gelişmeler yaşandığını vurgulayan Şener, sorunun diplomatik yöntemlerle çözülmesi gerektiğini söyledi.

Çatışma ortamlarının dünyaya bir şey kazandırmayacağını kaydeden Şener, şöyle konuştu:

"İnsanlar yerküre üzerinde çatışmalarla, düşmanlıklarla değil, işbirliği ve diyalog içerisinde bir arada olmalıdır. 6,5 milyar insan bu gezegende var olmak zorunda. Yakında göç yapabileceğimiz bir mekan yok. İster Amerikalı olsun, ister Çinli, ister Hintli ister Afrikalı olsun, 6,5 milyar insan yerkürede yaşamaya mahkumdur. Çatışmacı bir kültürün bu yaşamın devamını sağlaması mümkün değildir. İnsanlık sorunlarını diyalog içerisinde çözmek zorunda olduğunu bilmelidir."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title