Haberler

Şener: Konuşan Türkiye'de Demirel de Konuşuyor

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine İlişkin Açıklamaları Sonrası, 'Konuşan Türkiye'de Demirel de Konuşuyor' Dedi, Cumhurbaşkanını Bu Meclisin Seçeceğini Söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamaları sonrası, ''Konuşan Türkiye'de Demirel de konuşuyor'' dedi, cumhurbaşkanını bu meclisin seçeceğini söyledi.

Balıkesir Sanayi Odası'nın 2005 yılında en çok vergi ödeyen üyelerini ödüllendirdiği toplantı için Balıkesir'e gelen Şener, önce Valiliği, ardından AKP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Vali Selahattin Hatipoğlu'ndan ilin yatırım ve sorunlarıyla ilgili brifing alan Şener, AKP'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bakan Şener, Süleyman Demirel'in ''Cumhurbaşkanı bu Meclis seçemez'' şeklindeki açıklamaları konusunda ne düşündüğüne ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

''Bu da bir görüştür. Kendisinin bir sözü vardı. 'Konuşan Türkiye' derdi. Dolayısıyla demokratik bir ülkede temel hak ve hürriyetlerin güvencede olduğu bir ülkede konuşmak, tartışmak, aykırı düşünceleri fikirleri kamuoyunun bilgisine sunmak ülke açısından zenginliktir. Ülkenin düşünce ikliminin gelişmesi açısından da bir fırsattır. Farklı yaklaşım ve değerlendirmeler elbette olacaktır. Ben de bu meclisin Cumhurbaşkanını seçeceğini düşünüyorum. Bunun hukuk devleti ilkelerine, Anayasa'ya ve yasalara uygun olduğunu düşünüyorum. Önemli olan da hukukun kuralları içinde süreci tamamlamaktır. 2007 önemli bir yıldır. İki önemli seçim olacak. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimin başarıyla sükunetle ülke ihtiyaçlarına uygun olarak gerçekleşeceğine olan inancımı bu vesileyle ifade etmek istiyorum.''

Bakan Şener, CHP'nin sine-i millete dönmesi, ''Recep Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa parti zayıflar'' ve ''Şener de cumhurbaşkanı olabilir'' yorumlarıyla ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:

''Çok fazla derin yorumlara girdiğimizde işin içinden çıkamayız. Gündem zincirleme uzar gider. Biz de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin fazla konuşulup tartışılmasını istemiyoruz. En azından ben bunu arzu etmiyorum. Seçimlere daha 4-5 ay var. Bence bunu tartışmak için erken. Bunu tartışmaya başlarsak 4-5 ay içinde neyi tartışacağımızı da şaşırırız. Tartışacak bir şey de bulamayız. Vakti geldiğinde tartışmaya başlarsak daha sağlıklı sonuçlar alırız diye düşünüyorum. Bununla birlikte söylediklerim de haber haline geliyor ve tartışma gündemine giriyor, bunun da farkındayım.''

Basın mensupları, AKP'deki toplantıya katılan AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in Şener'e yazdığı mektubu ve 350 milyar dolar iç ve dış borç, 34 milyar dolar civarında cari açığı, 5 milyona yakın işsizi, 20 milyona yakın yoksul insanı da gündeme getirdi. Şener bu konuyla ilgili şunları söyledi:

''182 milyar dolar olan toplam üretim 400 milyar dolar olmuş. Yüzde 30 olan enflasyon yüzde 9.8'e düşmüş, gayri safi milli hasılada yüzde 15 olan açık, 4 yıl içinde yüzde birin altına düştü. İşlevini yitiren Türk parası güç kazandı. Bu iyileşmeler devam edecek. Bu rakamlar devletin verdiği rakamlardır. İktidar da muhalefet de işine gelen rakamları kullanıyor. Siz bir fotoğraf koydunuz. Ben de bir fotoğraf koyuyorum.''

Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN/BALIKESİR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title