Haberler

Şener: "Genel Başkanlık İhtilafı Yaşanmaz'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Olması Halinde, Ak Partide Bir Genel Başkanlık Sorunu veya Çatışması ya da İhtilafının Yaşanmayacağını Söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması halinde, AK Partide bir genel başkanlık sorunu veya çatışması ya da ihtilafının yaşanmayacağını söyledi.

Abdüllatif Şener, Kanal 7 televizyonunda ''Başkent Kulisi'' programına katılarak güncel gelişmeleri değerlendirdi.

Şener, 'Başbakan'ın Çankaya'ya çıkması halinde AK Parti zarar görür mü?'' şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

''Bence, AK Parti'nin içinde bulunduğu durum ve yaşadığı konjonktür, ne Doğru Yol Partisi, ne de Anavatan Partisinin içinde bulunduğu durum ve yaşadığı konjonktürdür. Biz farklı bir durum ve konjonktürdeyiz. Ben, bu süreçte partinin zarar göreceğini hiç düşünmüyorum.

AK Parti, uzun arayışların ve toplumsal taleplerin sonrasında uzun bir kuruluş çalışmaları yaparak milletin karşısına çıkarak tek başına iktidara gelmiş bir partidir.

Bunun ötesinde, Sayın Genel Başkanımızın, Başbakanımızın, 2002 Kasım seçimlerinde, milletvekili adayı olarak bir süre Meclis dışında kalması sebebiyle de bir değerli arkadaşımızın, Abdullah Gül Beyin Başbakanlığı üstlendiği bir süreci yaşamıştır. Dolayısıyla AK Partide fotoğraflar, daha net, daha anlaşılır ve daha objektif görünmektedir.

Böyle bir yapı içinde ise ben, Sayın Başbakan, eğer aday olursa, eğer Cumhurbaşkanı olursa, AK Partide bir Genel Başkanlık sorunu veya bir genel başkanlık çatışması, ihtilafı yaşanmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim.''

Abdüllatif Şener, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması halinde, yerine geçecek, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan ile ilgili olarak, ''bu isim bellidir ve bu isim Abdullah Gül'dür mü diyorsunuz?'' sorusuna, ''evet onu demek istiyorum'' yanıtını verdi.

Şener, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasının, AK Partinin oylarını azaltmayacağını, artacağını da kaydetti.

Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanı olup olmayacağı konusundaki bir soruya verdiği yanıtta ise ''Şu ana kadar Cumhurbaşkanlığına adayım ya da aday değilim şeklinde hiç kimse bir telaffuzda bulunmamıştır. Hiç kimsenin böyle bir açıklama yapmadığı bir konuda, biz bu konuyu bir tarafa bırakarak yolumuza devam edebiliriz'' dedi.

Şener, Başbakan'ın Cumhurbaşkanı adayı olmadığı bir süreçte aday sayısının çoğalabileceğinin de altını çizdi.

Başbakan Yardımcısı Şener, Başbakan'ın, Cumhurbaşkanlığına aday olması halinde, Meclis'te seçimin tamamlanacağını, aksi takdirde, Başbakan'ın aday olmaması halinde çok farklı adayların ortaya çıkabileceğini ve bu süreçte de mutlak anlamda şanslı kimsenin olmayacağını ifade etti.

Şener, 301. madde konusundaki bir soruya verdiği yanıtta, 301.maddeye benzer maddelerin, diğer Avrupa ülkelerinin ceza yasalarında da bulunduğunu hatırlatarak, ''ama aramızda bir fark var, onlarda bu maddeye ilişkin olarak dava açılmamış'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Şener, şöyle devam etti:

''Açılan bu davalar nedeniyle toplumda tartışmalar var. Biz, katı yasa standartları yerine çağdaş standartlara uygun hukuk metinlerine sahip olduğumuz takdirde, bu süreçte yapılan tartışmalarla, düşünce özgürlüğüne ilişkin sağlıklı bir algılamayı hukuk camiasından, topluma varıncaya kadar her kesime ulaştırmayı ben daha faydalı görüyorum.

73 milyon insanımız farklılıkları sevmeyi bilmesi lazım. Bunu bir kültür olarak oluşturmamız lazım. Farklılıklardan zevk alacak bir unsurun sürekli benimsenmesi lazım.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title