Haberler

Şener: "AB Süreci Yakından İzleniyor"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Hükümet'in Avrupa Birliği sürecini yakından izlediğini belirterek, "Bakanlar Kurulunda her hafta gelişmeler hakkında bilgi alınmaktadır" dedi.

Şener, Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in yurt dışında olması dolayısıyla, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakanlık Merkez Bina'da açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Devlet Bakanı Başmüzakereci Ali Babacan'ın Bakanlar Kurulu toplantısında AB'ye katılım süreci çalışmaları hakkında bir sunum yaptığını ifade eden Şener, "Hükümetimiz AB sürecini yakından izlemektedir. Bakanlar Kurulunda her hafta gelişmeler hakkında bilgi alınmaktadır" dedi. Şener, şunları kaydetti:

"AB ile Türkiye ilişkilerinde tarama süreci tamamlanmıştır. Bilim ve araştırma faslı geçici olarak kapanan bir fasıl olarak yerini almıştır. Bunun dışında tarama sonu raporu konseyde onaylanan ve resmen bildirilen açış kriterlerine sahip başlık sayısı ise 8 adettir. Bu başlıklardan 4'ü müzakere pozisyon belgesi daveti almıştır. İkisi ise müzakere pozisyon belgesi sunulan fasıllardır. Böylece tüm fasıllarla bağlantılı olarak ilgili bakanlık ve ilgili kurumlar konuyu takip etmektedirler. AB süreciyle ilgili çalışmalar devam etmektedir."

Şener, toplantıda, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer tarafından Bakanlar Kurulu yetkilerinin devri çalışmaları hakkında da sunum yapıldığını bildirdi.

Hükümetin kırtasiyeciliği azaltmak, işlemlerin uzaması önlemek amacıyla değişik çalışmalar yaptığını belirten Şener, şöyle konuştu:

"Başbakanlığın daha etkili bir kuruma dönüşmesi maksadıyla daha önce Başbakanlığa bağlı bazı kurumlar diğer icracı bakanlıklara bağlanmıştı. Çıkarılan değişik kanun tasarı ve teklifleriyle de daha önce Bakanlar Kurulu gündemine gelen, Bakanlar Kurulu onayıyla yürürlüğü giren pek çok konu Bakanlar Kurulu onayından çıkarılmış, daha pratik esaslara bağlanmıştı. Ancak bu şuana kadar geldiğimiz nokta olumlu olmakla birlikte bu sürecin tamamlanması ve devam ettirilmesi gerektiğine duyduğumuz inanç devam etmektedir."

Şener, Bakanlar Kuruluna en sık gelen konuların başında kamu görevlilerinin yurt dışı seyahatlerine ilişkin onaylar ve uluslararası anlaşmaları imzalama yetkisi olduğunu belirterek, bu iki konuya ilişkin kararnamelerin yıllık ortalama sayısının 700 olduğunu da belirtti. Şener, "Bunların sürekli Bakanlar Kuruluna gelmesi devam etmeli mi etmemeli mi? bu konuda ve bununla bağlantılı pek çok konuda ayrıntılı sunuş yapılmıştır" dedi.

Şener, Bakanlar Kurulunda son gelişmelerle bağlantılı genel bir değerlendirmenin de yapıldığını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title