Haberler

Senegalli Diatta Artık Kartal

Beşiktaş, anlaşmaya vardığı Senegalli savunma oyuncusu Lamine Diatta ile 2 artı 1 yıllık sözleşme imzaladı.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde, yöneticiler Behçet Ümitlen ve Bülent Deriş'in de hazır bulunduğu törende Diatta, kendisini 3 yıllığına siyah-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Törende konuşan yönetici Behçet Ümitlen, Diatta'yı Lyon'da oynadığı dönemden beri takip ettiklerini belirterek, “Senegalli oyuncunun Beşiktaş'a gelmesinde kısmet bugüneymiş. Diatta'yı teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam'ın isteği doğrultusunda ve Ali Gültiken'in katkılarıyla Beşiktaş'a kazandırdık. Beşiktaş'a hayırlı olsun” diye konuştu.

DIATTA'DAN TÜRKÇE "MERHABA BEŞİKTAŞ"

Beşiktaş'ın yeni transferi Lamine Diatta ise sözlerine Türkçe başladı ve “Merhaba Beşiktaş. Ben geliyorum. En büyük Beşiktaş” dedi.

Daha sonra sözlerine Fransızca devam eden Senegalli oyuncu, "Burada olmaktan çok mutluyum. Bu kadar büyük ve prestijli bir kulüpte olmaktan gurur duyuyorum. Çok büyük hedeflerimiz var. Şampiyonlar Ligi ile kendi ligimizde başarılara hep birlikte imza atacağız" diye konuştu.

Birkaç kelime Türkçe bildiğini ifade eden yeni transfer, “Farklı bir ülkeye geldim. Türkiye'yi biliyorum. Uyum sorunu yaşayacağımı düşünmüyorum” dedi.

Diatta, 2002 Dünya Kupası'nda eski Beşiktaşlı oyuncu İlhan Mansız'ın Senegal'e attığı golün hatırlatılması üzerine “Dünya Kupası'ndaki kötü anılarımdan biriydi. O maçı kaybettik. Ama şu an buradayım ve çok mutluyum” diye

konuştu.

Sağ ayağında kronik sakatlık olduğu yönündeki soruyu da yanıtlayan Lamine Diatta, “Gerçek olan sağlık kontrolleridir. Ben de bu kontrollerden geçtim. En ufak bir sorunum yok” dedi.

Hazırlık dönemi geçirmemesinin kendisini nasıl etkileyeceği yönündeki soruyu yanıtlayan Senegalli oyuncu, şunları söyledi:

"Hocalarımla görüşeceğim. Çalışmaya hemen başlayacağım. Çok büyük bir zamana ihtiyacım olduğunu zannetmiyorum. Hazır gibiyim. En son 17 Haziranda Senegal milli takımıyla maça çıktım. Son dönemde de Bordeaux ile antrenmanlara çıkıyordum. Tabii ki takımla çalışmak daha farklı olacak."

Fransız oyuncu Cisse'nin Beşiktaş'ta olmasının kendisi için artı bir durum yaratacağını kaydeden Diatta, “Benim de iyi çalışıp her zaman hazır olmam lazım” dedi.

Beşiktaş'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde İsviçre'nin FC Zürih takımıyla eşleşmesi konusunda ise Diatta, "Zürih'i çok iyi bilmiyorum. Beşiktaş'ın çok büyük hedefi var. Biz bunları geçecek durumdayız" diyerek sözlerini tamamladı.

BJK TV'YE KONUŞTU

Senegalli oyuncu, imza törenin ardından BJK TV'ye konuştu ve şunları söyledi:

“Beşiktaş büyük bir takım ve büyük bir kulüp olduğu için geldim. Türkiye sevdiğim bir ülke. Birçok Türk arkadaşım var, burayı biliyorum. Takım arkadaşlarımla birlikte bütün kupaları kazanmak için mücadele edeceğiz. Bütün takımlar Şampiyonlar Ligi'ne katılmak istiyor, biz de Şampiyonlar Ligi'nde ilerlemek istiyoruz. Ayrıca taraftarlarla tanışmak için sabırsızlanıyorum.”

YILLIK 1 MİLYON EURO ALACAK

Siyah-beyazlı takımın yeni transferi Diatta, 2 artı 1 olmak üzere 3 yıllık sözleşme imzalarken, yıllık 1 milyon Avro alacak.

Beşiktaş, Senegalli oyuncunun transferinde bonservis bedeli ödemedi.

Bu arada Diatta'nın Beşiktaş'ın Süper Kupa'da Fenerbahçe ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Sheriff Tiraspol takımıyla yapacağı maçlar için takımla götürüleceği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title