Haberler

Senegal'de öğretmenler, muhalefet liderine destek için grev kararı aldı

Güncelleme:

Senegal'de öğretmenler, tecavüzle suçlanan akabinde milletvekilliği dokunulmazlığı kaldırılan muhalefet lideri Ousmane Sonko destekçilerinin hafta sonu gözaltına alınmasını protesto için 24 saatlik grev kararı aldı.

Senegal'de öğretmenler, tecavüzle suçlanan akabinde milletvekilliği dokunulmazlığı kaldırılan muhalefet lideri Ousmane Sonko destekçilerinin hafta sonu gözaltına alınmasını protesto için 24 saatlik grev kararı aldı.

Bünyesinde 20 öğretmen sendikasını barındıran G20 tarafından yapılan yazılı açıklamada, dokunulmazlığı cuma günü kaldırılan Sonko taraftarlarının, hafta sonu birer birer gözaltına alındığına dikkat çekilerek, bu kişiler arasında bir öğretmenin de bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, bu gözaltı dalgasına bir an evvel son verilmesi gerektiği belirtilerek, bu tutuma tepki adına 24 saatlik greve gidileceği bildirildi.

Bir masöze tecavüz etmek ve ölümle tehdit etmekle suçlanan muhalefet partisi PASTEF lideri Sonko'nun milletvekilliği dokunulmazlığı 26 Şubat'ta mecliste düzenlenen oturumla kaldırılmıştı.

Meclisten ne karar çıkarsa çıksın ifadeye gitmeyeceğini belirten Sonko'nun 3 Mart'ta savcılığa ifade vermesi gerekiyor.

Öte yandan Hristiyan ve Müslüman bir grup din adamının Sonko ile görüşerek, sağduyulu davranması konusunda muhalif lideri ikna etmeye çalıştıkları öğrenildi.

"Macky Sall'i suçluyorum"

Kamuoyunda, olayın yaşandığı masaj salonunun ismiyle "Sweet Beauty davası" olarak bilinen olay, başkent Dakar'daki masaj salonunda çalışan 20 yaşındaki Adja Sarr'ın savcılığa şikayetiyle ortaya çıktı.

Sarr'ın, Sonko tarafından tecavüze uğradığı ve akabinde ölüm tehditleri aldığı yönündeki şikayeti, ülkenin hala bir numaralı gündem maddesini oluşturuyor.

Sonko ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, çocukluğundan bu yana boyun ağrısı çektiğini, masaj salonunu bir arkadaşının tavsiye ettiğini ve seanslar sırasında daima en az 2 masözün odada bulunduğunu belirtmişti.

Bir parti liderinin bir kadını, çalıştığı iş yerinde hem de silahla tehdit edemeyeceğini savunan Sonko, "Bu olay, şahsi bir mesele gibi görünse de değil. Bu bir siyasi tasfiye girişimidir. Macky Sall'i açıkça, savcılık vasıtasıyla şahsıma komplo kurmakla suçluyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Senegal'de 24 Şubat 2019'daki cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 15,67 alarak 3'üncü olan Sonko, 2017'den bu yana milletvekilliği yapıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Senegal Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title