Haberler

Sendikalardan Kısa Kısa

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, "Halkımız 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a destek olarak sadece Cumhurbaşkanlığını onaylamakla kalmamış, değişimden yana olduğunu da belirtmiştir" ifadesini kullandı.

Ünalan, yaptığı yazılı açıklamada, 10 Ağustos seçimleri ile yeni bir sürecin artık fiilen başladığını ve Cumhurbaşkanlığı makamının halka açıldığını belirtti.

Halkın ilk defa Cumhurbaşkanını doğrudan, aracısız seçebilmenin imkanına kavuştuğunu belirten Ünalan, "Halkımız 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a destek olarak sadece Cumhurbaşkanlığını onaylamakla kalmamış, değişimden yana olduğunu da belirtmiştir" ifadesine yer verdi.

Böylece sistemin emniyeti ve sigortası olarak görülen Cumhurbaşkanlığı makamının da doğrudan halkın denetimine geçtiğini halkın bu yeni süreçle, sistem üzerinde daha fazla söz sahibi olacağını vurgulayan Ünalan, bu yeni sürecin ülkeye ve millete hayırlı olması temennisinde bulundu.

Öte yandan, Büro Memur-Sen'den yapılan açıklamada, sendika heyetinin Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Yurdakul ile bir araya geldiği belirtildi.

4/B'lilerin kadroya alınması ve Tip Hizmet Sözleşmesi konularındaki görüşme sonucunda, Dışişleri Bakanlığı'nın yurt dışı teşkilatında çalışan 4/B'lilerin kadroya alınması ve yeni Tip Hizmet Sözleşmesinin güncelleştirilmesi konularında son aşamaya gelindiği bildirildi.

-Türk Büro-Sen

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, yaptığı yazılı açıklamada, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin (İİBF) mezunlarının istihdam alanının kısıtlanması nedeniyle huzursuz, mutsuz ve gelecekten ümitsiz olduğunu belirtti.

İİBF'lilerin sorunlarının başında kadro sayısının yetersizliği, sözlü mülakatlarda şaibe yapılması, belediyelerin usulüne uygun memur alımı yapmaması ve kadrolara yapılan adaletsiz atamaların geldiğini iddia eden Yokuş, İİBF mezunlarının dört yıl boyunca gerekli eğitimi almalarına rağmen, SGK'nın Veri Hazırlama Kontrol İşletmenliği kadrolarına önlisans mezunlarının atandığını ileri sürdü.

Memuriyete alımlara bir standart getirilmesi ve sözlü sınavların kaldırılması gerektiğini belirten Yokuş,

sendikalarının, ilgili kurumlarla görüştüğünü 350 bin mağdur İİBF'li için en az 35 bin kadro açılarak bu mağduriyetlerin giderilmesinin istendiğini ancak yeterli kadronun, kamu kurum kuruluşlarında halen açılmadığını savundu.

-Eğitim-Bir-Sen

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının 2014-2015 eğitim-öğretim yılında özel okula kayıt olacak 250 bin öğrenciye değişen miktarlarda teşvik verilmesi eğitime ve öğrenciye verilen destek anlamında sevindirici ve takdir edilesi bir girişim olduğunu bildirdi.

Söz konusu uygulamanın içeriği ve boyutları itibariyle genişletilerek tüm devlet okullarına öğrenci başına ödenek şeklinde okul bütçesi oluşturulmasına imkan sağlayacak şekilde düzenlenmesini beklediklerini belirten Özer, şunları kaydetti:

"Okulların olağan bakım-küçük tamirat giderleri, temizlik malzemesi alımı, olağan kırtasiye giderleri ve en önemlisi hizmetli ve güvenlik görevlisi alımı gibi zorunluluk arz eden mal ve hizmet alımlarını ne şekilde karşılayacakları sorunu halen izaha muhtaç durumda ve çözüm beklemektedir. İşte bu noktada özel ve devlet okullarında okuyan öğrencilere teşvik ödemesi yapan hükümetten ve Bakanlıktan beklentimiz, tüm devlet okullarına eğitim-öğretimin sağlıklı, verimli ve etkin yürütülmesi için zorunlu olan mal ve hizmet alımlarında kullanılmak üzere öğrenci başına belirlenecek bir miktar üzerinden ödenek aktarılarak 'okul bütçeleri' oluşturulmasıdır. Bu konuda Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere hükümetin gerekli adımları atmasını bekliyoruz." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Fahrettin Yokuş Memur Sen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500

Yorumlar (3)

sercan demir:

4 sene olmayan imkanlarımızla okuduk. özel sektörde önce tecrübe soryorlar olmadığı içinde ortaokul mezununda yaptığı işlerde istihdam ediliyoruz .artan mezun sayısına paralel olarak artması gereken kadrolarımız ne yazıkki elimizden alınıyor .4001 kaldırılsın herkes kendi işini yapsın.bizde yüksek puanlarla açıkta kalmayalım!!

1
0
yanıtYanıtla
emrahturk21:

TEŞEKKURLER SORUNLARIMIZI GÜNDEME GETİRDİĞİNİZ İÇİN

1
0
yanıtYanıtla
Burcu Konal:

Biz iibf mezunları sayımız 400000 buldu. heryere iibf fakültesi açılıyor. mezunu çok iş yok. özel sektör bizleri beyenmiyor. tecrübesiz diyor. devlet bizim atanmamız gereken kadroları ögretmene kimyagere veriyor. peki biz ne yapalım. diplomalarımızı asıp duvara oturalımmı. lütfen GİH Kadroları iibf nin hakkıdır. maliye bakanlıgı sadece iibf mezunu almalı.4001 koduyla alım kaldırılmalı.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title