Haberler

Sendikalar Tuzla'daki Ölümleri Protesto Etti

Gebze Sendikalar Birliği, Tuzla'da Tersanelerde Yaşanan İş Kazalarına Tepki Gösterdi.

Gebze Sendikalar Birliği, Tuzla'da tersanelerde yaşanan iş kazalarına tepki gösterdi.

Gebze Sendikalar Birliği, Eskiçarşı'da yapılan basın açıklamasında, Tuzla'da yaşanan iş kazalarına tepki gösterdi. Basın açıklamasını okuyan Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Erdoğan Özer, Tuzla'da tersanelerinde iş kazaları sonucu ölümlerin hız kesmeden devam ettiğini, son olarak Selahattin Arslan tersanesinde Gebzeli İhsan Turan isimli işçinin üzerine kilolarca ağırlıkta saç düşmesi sonucu öldüğünü belirterek, "Taşeron sistemi kaldırılarak tüm işçilerin ana firma bünyesinde çalışmaları sağlanarak, sorumluluk ana firmaya verilmelidir. Tuzla tersanelerinde çalışan taşeron işçiler adeta haftanın 7 günü 7 ayrı tersanede çalıştırılıyorlar. Bunun önüne geçilmeli ve çalışma saatleri yeniden düzenlenmelidir" diye konuştu.

Gemi adamı olmanın tüm dünyada ciddi kurallara bağlı olduğunu ifade eden Özer, "Geminin güvertesini temizlemek için bile gemi adamı sertifikası veriliyor. Ama gemi yapımında çalışmak için hiçbir denetim mekanizması yok. Gemi inşa işinde çalıştırılacak işçiler için acilen meslek içi eğitim ile birlikte bu tip bir sertifikasyon sistemi hayata geçirilmelidir" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasına katılanlar "Tuzla işçisi yalnız değildir" şeklinde slogan attılar.

(MEA-mş) 13.06.2008 17:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title