Haberler

Sendikacıların Hapis Cezasına Erteleme

Tuzla'da 2 Yıl Önce Yaptıkları Eylem Sonrası Haklarında Dava Açılan Disk'e Bağlı Limter-iş Sendikası Genel Başkanı Cem Dinç ile Sendikanın Eğitim Uzmanı Saygılı'ya 1 Yıl 4 Ay Hapis Cezası Verildi.

Tuzla'da yaklaşık 2 yıl önce yaptıkları eylem sonrası haklarında dava açılan DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Cem Dinç ile sendikanın eğitim uzmanı Kamber Saygılı'ya 1 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Dinç ve Saygılı'nın cezaları ertelendi.

Tuzla Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Cem Dinç ile sendikanın eğitim uzmanı Kamber Saygılı katıldı.

Son sözleri sorulan Dinç ve Saygılı, suçsuz olduklarını, beraatlarına karar verilmesini talep etti.

Davanın sona erdiğini bildiren hakim, gerekçesi sonra açıklanacağı üzere, Dinç ve Saygılı'ya, ''İş yeri dokunulmazlığını bozmaya teşebbüs'', ''suç işlemeye tahrik'' ve ''görevi yaptırmamak için direnme'' suçlarından toplamda 1 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Bu cezayı 5 yıl süreyle erteleyen hakim, sanıkların 1 yıl süreyle yurt dışına çıkışını da yasakladı.

Tuzla'da, bir tersanede çalışan işçilerin alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle yapılan eylemde gözaltına alınarak 11 Haziran 2006 tarihinde tutuklanan Dinç ve Saygılı, yaklaşık 40 gün sonra tahliye edilmişlerdi.

Sanıklar hakkında ''iş yeri dokunulmazlığını bozmaya teşebbüs'', ''suç işlemeye tahrik'' ve ''görevi yaptırmamak için direnme'' suçlarından 7.5 ile 11'er yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title