Haberler

Sendikacıların Gözaltına Alınması ile İlgili Açıklama

Van Valiliği, Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi Açılış Törenleri Öncesi Kamu-sen Van Temsilciliği Yöneticilerinden 5 Kişinin Gözaltına Alınmasıyla İlgili Bir Açıklama Yaptı.

Van Valiliği, Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi açılış törenleri öncesi Kamu-Sen Van Temsilciliği yöneticilerinden 5 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, 29 Mart günü sabahı Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi'nin açılış töreni nedeniyle Gevaş İlçesi Akdamar İskelesi mevkiinde 5 şahıs tarafından pankart açıldığı belirtildi. Pankart açılan yerin şehirlerarası karayolu üzerinde olması dolayısı ile şahısların 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmeleri nedeniyle ikaz edildiği belirtiler açıklamada şöyle denildi:

"Şahısların ikazlara uymaması nedeniyle ilgili haber verilen Cumhuriyet Başsavcısı'nın bilgisi ve talimatları doğrultusunda şahıslar gözaltına alınmışlar ve Gevaş İlçe Emniyet Amirliği'nce ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmışlardır. Gözaltına alınma nedeni, ellerinde taşıdıkları pankartta belirtilen ifadelerle ilgili olmayıp ilgili kanunda belirtilen genel yollar üzerinde toplantı yapılamayacağı ile ilgilidir. Pankartta belirtilen ifadeler, her Türk vatandaşı gibi valiliğimizce de paylaşılmakta ve hassasiyet gösterilmektedir."

(MET-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title