Haberler

Sendikacılara '1 Mayıs' Davasında Beraat

Eski Kesk Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ile Konfederasyona Bağlı Eğitim -Sen'in 8 Yöneticisi, Geçen Yılki 1 Mayıs Mitingine İlişkin Yargılandıkları Davada Beraat Etti.

Eski KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ile konfederasyona bağlı Eğitim-Sen'in 8 yöneticisi, geçen yılki 1 Mayıs mitingine ilişkin yargılandıkları davada beraat etti.

İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar İsmail Hakkı Tombul, Ahmet Korkmaz, Dursun Yıldız, Nizamettin Aktepe, Yunus Öztürk, Nihat Dede, Haldun Özkan, Rıza Zeyrek ve Hasan Toprak katılmadı. Duruşmada sanıkları avukatları Metin İris temsil etti.

Dava konusu olaya ilişkin CD'nin duruşmada izlenmesinin ardından esas hakkındaki görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Selahattin Demir, geçen celse açıkladığı ve sanıkların beraatı yönündeki mütalaasını tekrar ettiğini bildirdi.

Kararını açıklayan Hakim Selma Korkmaz da sanıklara, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 27. maddesini ihlal ettikleri iddiasıyla dava açıldığını belirterek, sanıkların savunmaları, dosya kapsamı ve izlenen CD'ye göre suçlamanın yasal unsurlarının oluşmadığını kaydetti.

Korkmaz, bu nedenle tüm sanıkların beraatına hükmetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title