Haberler

Sendika Yönecilerinin Yargılanması

Eğitim-sen'in 24-27 Kasım Tarihlerinde Gerçekleştirdiği Büyük Eğitimci Yürüyüşü'nde 2911 Sayılı Toplantı, Gösteri ve Yürüyüş Kanuna Muhalefet ve Polise Mukavemet Ettikleri Gerekçesiyle Eğtim-sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer ve Kesk Başkanı İsmail Hakkı Tombul'un da Aralarında Bulunduğu 23 Sendika Yöneticisinin Yargılanmasına Devam Edildi.

Eğitim-Sen'in 24-27 Kasım tarihlerinde gerçekleştirdiği Büyük Eğitimci Yürüyüşü'nde 2911 sayılı Toplantı, Gösteri ve Yürüyüş Kanuna muhalefet ve polise mukavemet ettikleri gerekçesiyle Eğtim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer ve KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul'un da aralarında bulunduğu 23 sendika yöneticisinin yargılanmasına devam edildi.

Ankara 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına sanıklardan Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer ve sanık avukatları katıldı. Duruşmada söz alan Nedim Erden, dosyanın tamamlandığını ve esas hakkında savunma vermek istediklerini söyledi. Müvekkillerinin üyesi ve yöneticisi oldukları sendikaca, sendikal sebeplerle ilgili basın açıklamasına katılmak için Milli Eğitim Bakanlığı önüne gelmek istediklerini belirten Erden, Ankara dışından gelenlerin güvenlik güçleri tarafından engellendiğini, Ankara'dan katılmak isteyenlerin ise Güvenpark'ta önlerinin kesilerek durdurulduğunu söyledi. Burada bulunan üyelerin polis tarafından ablukaya alındığını ve 3-4 saat boyunca ablukanın dışarısına çıkmalarına izin verilmediği ifade eden Erden, görüşmeler sonucunda basın açıklaması yapılmasına izin verilmeyince sendika üyelerinin dağıldığını söyledi. Bu sırada müvekkillerinin de içinde bulunduğu grup ile polis arasında arbede yaşandığını belirten Erden, çıkan arbede de müvekkillerinin yaralandıklarını söyledi. Müvekkillerinin 2911 sayılı kanuna aykırı hareket etmediklerini ve polise mukavemet suçunu işlemediğini belirten Erden, beraat talebinde bulundu. Hakim Avni Mis esas hakkında mütalaasını hazırlaması için Cumhuriyet Savcısına süre vererek duruşmayı erteledi.

(EDA-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title