Haberler

    Senaryo Okulu

    Öğrenciler tamamen diğer alanlarla bütünleşik bir program çerçevesinde film yapımı üzerine farklı alanları keşfeder, bu onların senaryolarının güçlenmesine yardımcı olur ve onları gerçek dünyaya sokar. Öğrencilerin yazdığı kısa filmler Akademi'de çekilip festivallere gönderilir.

    Öğrenciler tamamen diğer alanlarla bütünleşik bir program çerçevesinde film yapımı üzerine farklı alanları keşfeder, bu onların senaryolarının güçlenmesine yardımcı olur ve onları gerçek dünyaya sokar. Öğrencilerin yazdığı kısa filmler Akademi'de çekilip festivallere gönderilir.

    8 aylık eğitiminin son 2 ayında öğrenciler danışman gözetiminde tez değerinde sektördeki kanal ve yapım şirketlerine sunmak üzere bir uzun metraj film veya dizi senaryosu dosyasını oluştururlar. Programın bitiminde, öğrenciler sadece hikaye yapısını, karakter, çatışma ve diyalog oluşturmayı anlamakla kalmayıp; aynı zamanda Akademi'den tanıtabilecekleri, imal edebilecekleri ve satabilecekleri tamamlanmış projelerle mezun olurlar.

    01. Senaryo Yapısı

    Bu ders, farklı senaryo yapılarını ayrıntılı bir şekilde inceleyip fimler üzerinden analizler yaparak öğrencilerin birçok farklı senaryo yapısını anlamalarını sağlar. Öncelikle üç perdeli yapının temel özellikleri ayrıntılı bir şekilde anlatır ve senaryonun, bilinen ve doğru yapıya sahip filmler tarafından nasıl oluşturulduğunu ele alır. Daha sonra kahramanın yolculuğu, 5 sekanslı yapı, 8 sekanslı yapı, save the cat yapısını ayrıntılı bir şekilde inceler ve gerekli uygulamalarını yaparlar.

    02. Uzun Metraj Film Senaryosu Dersi

    Bu ders, öğrencilere senaryo yazarlığının temellerini tanıtan hızlı, yoğun ve tamamen uygulamalı bir derstir. Öğrenciler derste kazandıkları birikimi kendi uzun metraj senaryolarının yazımında kullanırlar. Dersin sonunda, öğrenciler hem eğitmenin uzun metraj yazım tecrübesinden faydalanırlar, hem birlikte bir uzun metraj senaryo bitirmiş olurlar hemde kendi özgün uzun metraj filmlerini geliştirirler.

    03. Televizyon Dizisi Dersi

    Bu televizyon dizisi dersi öğrencilere dizi dünyasının ve dizi yazarlığının temel unsurlarını tanıtan hızlı, yoğun ve tamamen uygulamalı bir derstir. Atölye boyunca öğrenciler hem eğitmenin yazarlık tecrübesinden faydalanırlar, hem birlikte bir tv dizisini yazarlar, hemde kendi özgün uzun dizi projelerini geliştirirler.

    04. Tür Çalışmaları

    Tür Çalışmaları, farklı film türlerini inceleyen bir eleştirel çalışmalar dersidir. Ders dışı film gösterimleri, ders anlatımları ve sınıf içi sahne analizleri ile öğrenciler, komedi ve drama gibi büyük çaplı türler ve sonrasında macera, korku ve romantik komedi gibi daha spesifik türler gibi farklı türlerin modellerini ve seyircilerin beklentilerini bilebilecekler. Her türün ayrıntılı senaryo prensiplerini öğrenecekler.

    05. Kişilik Tipleri

    Bir hikayeyi karakterler olmadan anlatmak imkansızdır. Karakterler hikayede ne kadar var olursa, hikaye bir o kadar ilgi uyandırıcı olacaktır. Bu ders öğrencilere inandırıcı karakterler ve ilişkiler yazmayı öğretmeye odaklanır. Bu, onların daha etkili film ve dizi senaryoları yazmalarını sağlar. Ders anlatımı, film ve dizi bölümü analizleri ve tez projesinin gelişimi ile eş zamanlı gitmek için tasarlanmış bir dizi karakter çalışmasının birleşimi ile bu ders, baş karakterler, rakip karakterler ve ikincil karakterlere gerçek bir bağlılıkla öğrencilerin hikayeye ulaşımını derinleştirmeyi amaçlar.

    06. Film Grameri ve Estetiği

    Bu derste, öğrenciler yönetmenin kamera yerleşimi, bloklama, sahneleme ve görsel görüntü tasarımı gibi kararlarını inceleyerek film estetiği dili ve zanaatini öğrenirler. Film grameri ve estetiği dersi öğrencileri hikayelerini anlatabilmeleri için ileri seviye görsel araçlardan faydalanarak başarılı hikaye anlatıcıları olmalarında yardımcı olur. Bu ders, mizansenin estetik ögelerini içermesinin yanında öğrencilerin kendi senaryolarından sahneleri ayırarak farklı yaklaşımlar benimsemesini ve inandırıcı performanslar elde etmek için karmaşık görsel yaklaşımların uygulanmasını da kapsar.

    07. Senaryo Projesi Dersi

    İFA Senaryo Okulu öğrencileri kendilerine özgün bir dizi yada sinema projesini bitirerek mezun olurlar. Bu derste danışman eğitmen öğrencilere özgün projelerini bitirmelerine yardımcı olacak ve onlara rehberlik edecek. Eğitimin sonunda öğrenciler bitirdikleri projelerini sektör profesyonellerine sunacaklar. Aynı zamanda isterlerse Akademinin senaryo ajansı aracılığıyla projelerini kanal ve yapım şirketlerine satabilecekler.

    08. Temel Senaryo Dersi

    Öğrenciler senaryonun temel yapı taşları olan karakter, çatışma, engel, amaç, tema gibi öğeleri yoğun uygulamalı bir şekilde öğrenirler. Derste gösterilen örnek filmler üzerinden analizleri yapar ve kendi özgün projelerine uygularlar.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title