Haberler

Sen İste Yeter Kanser Çeker Gider" Projesi

Samsun'da "Sen İste Yeter Kanser Çeker Gider" projesi kapsamında düzenlenen kısa film yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Samsun'da "Sen İste Yeter Kanser Çeker Gider" projesi kapsamında düzenlenen kısa film yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Samsun Büyükşehir Belediye Güzel Sanatlar Merkezi Salonun'da düzenlenen törende konuşan İl Sağlık Müdürü Muhammed Ali Oruç, yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik etti.

Projeye destek veren herkese teşekkür eden Oruç, "Bizim sloganımız herşeyin başı sağlık, sağlığın başı da eğitimden geçiyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Kanser öldürücü bir hastalık fakat erken teşhis ve uygun tedaviyle kanser önlenebilir bir hastalıktır. Türkiye'de ve tüm dünyada çalışmaların tamamı kanserle ilgili farkındalık oluşturmak. Bu farkındalık Samsun'da bu tarz bir projeyle başladı. Proje bu anlamda çok değerli." diye konuştu.

Oruç, projenin yurt genelinde yaygınlaşması için çalışma yapacaklarını vurguladı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır da projede yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Aksoy ise projeyle farkındalık yaratarak, pek çok insanın merkezlere yönlendirilmesinin sağlandığını ifade etti.

17 ilçe ve 89 liseden 168 öğrencinin kısa film gönderdiği yarışma sayesinde, 334 öğrencinin bin 48 yakınını kanser taraması yaptırmak üzere merkezlere yönlendirdiği belirtildi.

Yarışmada, TED Samsun Koleji Özel Lisesi öğrencisi Deniz Mıdık "Liste" adlı kısa filmiyle birinci, Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Edanur Şahin "Yaşamınızı Kaçırmayın" kısa filmiyle ikinci, Taflan Yalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Azize Tozlu "Önemseyin Gülümseyin" kısa filmiyle üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere, bisiklet, para ödülü ve giyim çeki verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Ali Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title