Haberler

Sen'den, 'çalışanların Yüzde 79'u Geçinemiyor' Açıklaması

Kahveci, bazı sendikaların çalışanların haklarını korumak yerine ticaret yaptıklarını ve bunun kötü örnek olduğunu öne sürdü.

TÜRKİYE Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bazı sendikaların çalışanların haklarını korumak yerine ticaret yaptıklarını ve bunun kötü örnek olduğunu öne sürdü. Çalışanların yüzde 79'unun aldığı ücretle geçinemediğini, yüzde 89. 8'inin geleceğinden endişe duyduğunu ve geleceğe yönelik umudu olmadığına işaret eden Önder Kahveci, bin 300 erkek, 538 kadın olmak üzere toplam bin 838 kişi üzerinde uygulanan ankette, çalışanların para yerine iş güvencesi istediklerini belirtti.

Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, Erzurum'da basın mensuplarıyla öğle yemeğinde buluştu. Koç Cağ Kebap açıklamalar yapan Kamu-Sen Genel Sekreteri Önder Kahveci, Türkiye'de 3 olan sendika konfederasyon sayısının 4'e çıktığını belirtti. Bağımsız sendikalarla birlikte bu sendikaların sayısının fazla olmaya başladığını vurgulayan Önder Kahveci, "Sendikalar ve örgütlenmenin kısıtlanması taraftarı değilim. Ama aidat kestirebilmeleri için belli bir baraj olabilir. Bu oran yüzde 1-2 olabilir. Günümüzde bazı sendikalar kuruluyor, amacı çalışanların haklarını korumak değil, başka şeylerle uğraşıyor, ticaret yapıyorlar. Bunlar da kötü örnekler oluşturuyor" diye konuştu.

Memur-Sen Konfederasyonunu da eleştrilerde bulunan Kahveci, "Ülkeyi yönetenlerin gücüyle sendikanızı büyütüyorsanız, sayısal çoğunluğu artırıyorsanız, bir diyet borcunuz varsa, yetkiyi onlara borçluysanız, onlara karşı boynunuz eğri ise sizle nasıl bir asgari müşterekte buluşalım" dedi.

SÖZLEŞMELİLER İŞ GÜVENLİĞİ İSTİYOR

Kamu-Sen olarak sayıları 400 bine ulaşan sözleşmeli personel üzerinde anket yaptıklarını anımsatan Önder Kahveci, bin 300 erkek, 538 kadın olmak üzere toplam bin 838 kişi üzerinde uygulanan ankette, çalışanların para yerine iş güvencesi istediklerini belirtti. Anketin yeni yapıldığı ve ilk sonuçlarını şimdi açıkladığına dikkati ken Kahveci, "Çalışanların yüzde 53 çalışmak için yaşadığı şehri terketmek zorunda kalmış, yüzde 55, 5'i eşinden ve çocuklarından ayrı, yani aile bütünlüğü zedelenmiş. Ankete katılanların yüzde 63. 3'ü yüksek maaş ve iyi bir kariyer yerine iş güvencesi istiyor. Çalışanların yüzde 79'u aldığı ücretle geçinemiyor. Yüzde 89. 8'i geleceğinden endişe duyuyor, geleceğe yönelik umudu yok. Yüzde 42'si her gün işten çıkarılma korkusu yaşıyor" diye konuştu.

DOKUNULMAZLIK KALDIRILSIN

Önder Kahveci, toplantıda basın mensuplarının tutuklu olan veya çeşitli suçlardan yargılanan bazı isimlerin partilerden aday gösterilmesiyle ilgili sorusuna, "Bu isimlerin adaylıkları önünde hukuksal bir engel yok. Bu konuda Kamu-Sen olarak teklifimiz madem yargılananlar yarın milletvekili dokunulmazlığıyla parlamentoya girebirillerse bunun da yolu yöntemi var. Dokunulmazlığı kaldırırsınız, dokunulmazlığı sadece kürsü ile sınırlandırırsınız gider yargılanırlar" cevabını verdi.

BAKAN TEHDİT YERİNE ÇALIŞANLARIN SORUNUNU DİNLESİN

Sağlık çalışanlarının 20 Nisan'da yapacakları eyleme Kamu-Sen olarak katılmayacaklarını ifade eden Genel Sekreter Önder Kahveci, "Sayın Sağlık Bakanı eyleme katılanlara tehdit savurmuş, suç duyurusunda bulunacağını belirtmiş. Bu üslup yeni değil. 25 Kasım 2009'da bizim de eylem yaptığımız dönemde kurum kuruluşları bu şekilde uyardı. Şu an itibariyle iş bırakma eyleminden dolayı hiç bir arkadaşımız cezai müeyyediyle karşı karşıya kalmadı. Disiplin cezası alanlar da iç hukukta sonuç aldı, iç hukukta sonuç alamayanlar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde sonuç almıştır. Bakan tehdit edeceği yerde, eylem kararını alan sağlık çalışanlarının sorunlarını incelese, dinlese daha sağlıklı bir iş yapmış olur" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title