Haberler

"Sen de Başını Alıp Gitme" Şarkısının Bestesinin Kime Ait Olduğuyla İlgili Davaya Devam Edildi

"Sen de Başını Alıp Gitme' Adlı Şarkının Bestecinin Tespiti Konusunda Şarkıcı Nil Burak ile Müzisyen Uğur Dikmen'in Birbirlerine Karşı Açtıkları ve Birleştirilen Davanın Duruşmasına Devam Edildi.

"Sen de başını alıp gitme'' adlı şarkının bestecinin tespiti konusunda şarkıcı Nil Burak ile müzisyen Uğur Dikmen'in birbirlerine karşı açtıkları ve birleştirilen davanın duruşmasına devam edildi.

İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada, gece kulübü işletmecisi Mehmet Dalmaz, şarkının sözlerini yazan Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca ve gazeteci Nurcan Sabur tanık olarak dinlendi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Mehmet Dalmaz, "Cem Karaca'nın yakın arkadaşıyım. Cem Karaca hayattayken şarkının bestecisinin Nil Burak'a ait olduğunu söylemişti" dedi. Tanık İlkim Karaca, şarkının sözlerinin Cem Karaca'ya ait olduğunu ve şarkıyı Nil Burak'ın bestelediğini ifade etti.

Uyuşmazlık yargılamayı gerektirdiğinden Uğur Dikmen'in tedbir talebinin reddine, MESAM'ın birleşen dava yönünden taraf olması nedeniyle müdahilliğinin kabulüne karar veren hakim, taraf avukatlarına tanıkların beyanlarına karşı diyeceklerini hazırlamaları için süre verilmesine hükmetti. Duruşma, tarafların tanıklarının dinlenmesi amacıyla ertelendi.

Duruşma sonrası basının sorularını yanıtlayan Nil Burak, yargılama hakkında konuşamayacağını belirterek, "Karşı tarafın avukatını baroya şikayet ettim. Üslubu yüzünden onun tedbir kararı reddedildi. Bir sonraki duruşmaya diğer sanıklar dinlenecek. 1989 yılından beri bestenin bana ait olduğu kanıtlanmıştır" dedi. Mehmet Dalmaz ise, "Hayretler içinde kaldım. Doğru bildiğim şeyleri söyledim. Tanık olarak geldim. Bestenin Nil Burak'a ait olduğunu söyledim" diye konuştu.

Gazeteci Nurcan Sabur, "Geldik, bildiklerimizi anlattık. Gördüklerimizi, bildiklerimizi, tanık olduklarımızı bir kez daha burada anlattık. Herhalde tarihe bir ışık yansıttık. Bu eser gerçekten klasikleşti. Klasikler arasına girdi. Bu eser uzun süre yaşayacak" ifadelerini kullandı.

Gerçeği söylemeye geldiğini ifade eden İlkim Karaca, "Şarkının sözleri Cem Karaca'ya, bestesi Nil Burak'a aittir .Gerçekler zamanla anlaşılır buna inanıyorum" dedi.

(SK-RA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title