Haberler

Semt pazarları açıldı, esnafın yüzü güldü

Güncelleme:

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine pazar yerleri genelgesi gönderilmesinin ardından Gaziantep'te, pazarcılar tezgahlarını pandemi kurallarına göre açtı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine pazar yerleri genelgesi gönderilmesinin ardından Gaziantep'te, pazarcılar tezgahlarını pandemi kurallarına göre açtı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen "Pazar Yerleri" konulu genelge gereği tam kapanma dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri pazarlar açık olacak. Genelgeyle, saat 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze ve meyve ile fide satışı yapan pazar esnafı hazırlıklarını tamamlayarak tezgahlarını sosyal mesafeli olarak açtı.

Şehitkamil Semt Pazarı Sebze ve Meyveciler Dayanışma Derneği Başkanı Beşir Aydın, pazarın bir gün bile açılmasının hem vatandaşı hem de pazarcı esnafını sevindirdiğini söyledi.

Açılmayla beraber hal fiyatına da zam geldiğini ifade eden Aydın, insanlar pazarı tercih ediyor, markete gitmiyor çünkü pazarın malları temiz ve taze vatandaş bundan dolayı pazarı tercih ediyor. Fiyatlarda ise kapanma öncesine göre biraz artma yaşandı, vatandaş ve esnaf bundan şikayetçi. Halde her ürünün başına neredeyse 1 lira eklenmiş pazarda insanlar bize şikayet ediyor ama ürün yerinden pahalı geliyor" dedi.

130 tezgahlık pazara 27 tezgahın açıldığını belirten Aydın, korona virüse karşı tüm tedbirleri alarak ürün satışına başladıklarını kaydetti.

Pazarcılar ise bir günde olsa açıldıklarına sevinirken bunun kontrollü olarak haftanın en az 3 gününe yayılması gerektiğini belirtiyorlar. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İçişleri Bakanlığı Gaziantep Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title