Haberler

Semra Yücel'in Adaylığını Açıkladığı Belde Belediyesi Seçimlere Giremeyecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Nüfusu 2 Binin Altında Olan Belediyelerin Kapatılması Talimatı Vermesi Tekirdağ'da 6 Belde Belediyesinin Kapanmasını Gündeme Getirdi. Kapatılacak 6 Belediye Arasında Tatil Beldesi Olan Kumbağ ile 'Kaynana Semra' Olarak Ünlenen Semra Yücel'in Başkanlık İçin Adaylığını Açıkladığı Çorlu İlçesi Yenice Beldesi de Bulunuyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın nüfusu 2 binin altında olan belediyelerin kapatılması talimatı vermesi Tekirdağ'da 6 belde belediyesinin kapanmasını gündeme getirdi. Kapatılacak 6 belediye arasında tatil beldesi olan Kumbağ ile 'Kaynana Semra' olarak ünlenen Semra Yücel'in başkanlık için adaylığını açıkladığı Çorlu ilçesi Yenice Beldesi de bulunuyor.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) kapsamında gerçekleştirilen nüfus sayımına göre Tekirdağ'da 6 belde belediyesinin nüfusu 2 binin altına indi. Sonuçlara göre Tekirdağ merkezine bağlı Kumbağ Belde nüfusu bin 886, Banarlı Beldesi nüfusu ise bin 514, Çorlu ilçesine bağlı Yenice Beldesi bin 663, Hayrabolu ilçesine bağlı Şalgamlı Beldesi bin 607, Malkara İlçesine bağlı Balabancık Beldesi bin 667, Kozyörük Beldesi bin 690 toplam nüfusu ile kapatılacak

belediyeler oldu.

"Gelinim olur musun" isimli yarışma programında sert tavırlarıyla ünlenen 'Kaynana Semra' Semra Yücel, siyasete atılarak yerel seçimlerde Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Yenice Belde Belediye Başkan adayı olduğunu açıklamıştı. 2009 yılında 2 binin altında nüfusu olan belde belediyelerinin kapatılması ve seçimlere girmelerinin engellenmesi Yücel'in aday olduğu başkanlık yolunu kapattı. Az nüfusları nedeniyle kapatılacak belde belediyelerinin İl Özel İdareleri'ne 'şube' olarak ekleneceği ve belediyecilik

hizmetlerinin de il özel idareleri tarafından yürütüleceği bildirildi. Ayrıca, kapatılacak belediyelerin İller Bankası payı ise 10 yıl süreyle İl Özel İdaresi'nin hesabına aktarılacağı belirtildi.

Öte yandan Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Misinli Belde Belediyesi 2 bin 41 nüfusu, Marmara Ereğlisi ilçesinin 2 bin 50 nüfuslu Sultanköy Belediyesi, Saray ilçesinin 2 bin 168 nüfuslu Beyazköy Belediyesi ile Şarköy ilçesinin 2 bin 149 nüfuslu Hoşköy Belediyesi kapanma sınırında olan belediyeler arasında yer alıyor.

(EÖ-ED-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title