Haberler

Semra Ay Resim Sergisi Ansan'da Açıldı

Sanatçı Semra Ay'ın Resim Sergisi Antalya Sanatçılar Derneği Sergi Salonunda Açıldı

Sanatçı Semra Ay'ın resim sergisi Antalya Sanatçılar Derneği Sergi Salonunda açıldı.

Serginin 29 Ağustosa kadar açık kalacağını bildiren sanatçı yaptığı açıklamada, bir sanatçı için sanatının, hayatının bütünü olduğuna işaret etti. Kendisi için de bu olgunun; yaşadığı metrapol şehri olan İstanbul'da yaşanan karmaşa, kaos ve bunları besleyen kültürel çatışmalara karşı koyuş ve onları tamamen bir silüet olarak algılamasıyla oluştuğuna işaret eden Ay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Genç bir sanatçı olarak tüm bu negatif olaylara karşı sanatım; kendi yaratım olan 'ütopik dünyadır'. Yanlış kentleşme, hayatımızdaki adaletsizlikler, çirkinlikler ve diğer yandaki tüm iyi olgular bizi tam bir ikileme sokuyor. Yaşadığımız yerde görmemiz gereken ve gerekmeyenler? 15.Yüzyıl Rönesans'ının sağlam temelleri üzerine oturttuğum sanat görüşüm, soyut sanatın başlatıcısı olan Cézanne ve Kandinsky'nin boyama biçimleri, kompozisyon anlayışları ve renk kullanımlarından referans alarak oluşmuştur. Doğa çıkışlı imgesel, kurgusal, lirik formlar ve aynı zamanda geometrik zengin yapılı keskin alanlar, resimlerimde 'elementler savaşı' diye açıklanabilecek bir serüveni anlatmaktadır. Elementler Savaşı adlı işlerim 2008-2009 yılları arasını kapsayan dönemde yer almaktadır. 2009-2010 yılları arasında üzerinde düşündüğüm konular İtalo Calvino'nun 'Hayali Kentler' adlı kitabındaki ütopik bir hikayeden yola çıkarak oluşturduğum görseller bütünüdür. Yarattığım görsellerde özellikle oluşturmak istediğim güçlü bir mekan olgusudur. Yaratım olan mekanlarda kullandığım peyzaj kesitleri ve mimari çizimler hem kontrast yaratmakta hem de izleyiciye düşünsel boyutlarda bir motivasyon sağlamak amacındadır. Doğadan aldığım tanımlayıcı kesitler ile kullandığım mimari çizimler doğal olanı ve yapay olanı bir arada sunarak kentleşmenin bugünkü boyutunu izleyiciye sunmak amacındadır.'

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü mezunu sanatçı, resimleri üzerinde kullandığı mimari ve perspektif ile konuma paralellik edecek bir derinlik duygusu oluşturmak ve bunu hissettirmenin birincil amacı olduğunu sözlerine ekledi.

(TUB-ŞEN) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title