Haberler

Semih, "Nöbetçi Golcü" Yakıştırmasından Rahatsız

Fenerbahçeli Futbolcu Semih Şentürk, 'Nöbetçi Golcü' Yakıştırmasından Rahatsız Olduğunu, Artık 'Gerçek Golcü' Olarak Anılmak İstediğini İfade Etti.

Fenerbahçeli futbolcu Semih Şentürk, ''Nöbetçi golcü'' yakıştırmasından rahatsız olduğunu, artık ''Gerçek golcü'' olarak anılmak istediğini ifade etti.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (A) Milli Futbol Takımı'nın kritik gollerine imza atan sarı-lacivertli futbolcu, futbol federasyonunun Tam Saha dergisindeki röportajında, şampiyona, kariyeri ve hedefleriyle ilgili açıklamalar yaptı.

İlk 11'de başlamadığı veya oynamadığı maçlarla ilgili hiçbir zaman problem yaratmadığını anlatan Semih, bu yöndeki bir soruya özetle şu yanıtı verdi:

''Bunu defalarca söyledim ama hep yanlış anlaşıldım. Benim rahatsızlığım bilhassa 'Semih oyuna sonradan girdiği zaman daha etkili oluyor' şeklinde yapılan yorumlar konusunda. Toplumda yanlış algılamalara sebep oluyorlar. Ben de her hafta ilk 11'de oynamak ve goller atmak isterim. Ama bir oyuncu her zaman aynı performansı gösteremeyebilir, goller atamayabilir. Genç oyunculara karşı daha anlayışlı olunması gerek. Ayrıca, 'Nöbetçi golcü' kavramından da rahatsızım. Artık 'Gerçek golcü' olarak anılmak istiyorum.''

Avrupa'daki kulüplerden teklif alıp almadığı sorulan Semih, ''Bu yıl yaptığım çıkışı iki sezon daha sürdürürsem daha hazır şekilde giderim. Bu yüzden Avrupa için daha erken'' değerlendirmesi yaptı.

Avrupa Şampiyonası'nda sonradan oyuna girerek İsviçre'ye attığı golle ilgili bir soru üzerine de Fenerbahçeli futbolcu, kendisini motive etmek için özel bir yöntemi olduğunu kaydetti.

Yedekte beklerken, oyuna girip gol atabileceğine kendisini inandırdığını anlatan Semih, ''Sanki içime doğuyor. O maçta da gol atacağımı hissetmiştim. Golü koklamak ve pozisyon almak konusunda doğuştan yeteneklerim olduğunu düşünüyorum. O pozisyonda topun arkaya gideceğini hissetmiştim. Kafayı vurdum ve top filelere gitti'' dedi.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title