Haberler

Şemdinli'de Elektrik Kesintilerine Tepki

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Genel Meclis Üyesi Mirpenç Uysal, Şemdinli ilçesinde elektrik kesintilerine ve elektriğin düşük voltajlı olmasına tepki gösterdi.

Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede son zamanlarda elektriğin düşük voltajlı olması ve sürekli kesinti yaşanmasından dolayı, elektronik ve elektrikli ev eşyalarının zarar gördüğünü belirtti.

VEDAŞ'ın özelleşmesinin ardından ilçede elektrik sıkıntısının yaşandığını öne süren Uysal, şunları kaydetti:

"Elektrik sıkıntısı Şemdinli'nin önemli bir sorunu haline geldi. Özellikle VEDAŞ özelleştikten sonra, keyfi muameleler uygulanıyor. İlçemizde sürekli elektrik kesintileri yaşanıyor. Ayrıca elektrik düzensiz veriliyor. Bazen 80 volt olan elektrik aniden 250 volta çıkıyor. Bu durum tüm ilçede milyarlarca lira maddi zarara neden oluyor. İlçe merkezinde yaşayan tüm vatandaşın evindeki eşyalar, kesintilerden ve düşük voltajdan zarar görüyor. Çünkü ilçede yaşayanların maddi durumu iyi değil. Vatandaşlar zarar gören eşyaların yerine yenisini alamıyor ve eşyayı tamir bile ettiremiyor. VEDAŞ Şemdinli İşletme Şefliğinin bu hususa el atmasını ve düzensiz sağlanan elektriğe çözüm üretmesini bekliyoruz. " - Hakkari

Kaynak: AA / Yerel

Şemdinli Hakkari Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title