Haberler

Semaver Kumpanya, Kasım Ayında Yeni Bir Kurs Programına Başlıyor

Semaver Kumpanya, Kasım Ayında Yeni Bir Kurs Programına Başlıyor. Semaver Kumpanya Oyuncularından Asil Büyüközçelik'in Yürüttüğü Kurs Programında Katılımcılar, Haftada 2 Gün 3'er Saatten Toplam 6 Saat "Temel Tiyatro ve Oyunculuk Eğitimi" Alacak.

Semaver Kumpanya, Kasım ayında yeni bir kurs programına başlıyor. Semaver Kumpanya oyuncularından Asil Büyüközçelik'in yürüttüğü kurs programında katılımcılar, haftada 2 gün 3'er saatten toplam 6 saat "Temel Tiyatro ve Oyunculuk Eğitimi" alacak.

Programa katılanlar, temel tiyatro eğitiminin yanında bu eğitimi destekleyici Semaver Kumpanya oyuncularının düzenlediği özel work shoplara da katılabilecek. Ayrıca, Işıl Kasapoğlu, Tilbe Saran, Bülent Emin Yarar, Uğur Polat, Hasan Şahintürk, Mihran Tomasyan, Cem Yılmazer gibi alanında usta isimler konuk olarak katılacak ve mini bir work shop düzenleyecek. Sezon sonuna kadar devam edecek olan program tiyatroya ilgisi ve sevgisi olan herkese açık olacak.

ÇOCUKLAR

Yaptığı oyunlarla çocuklara her zaman ayrı bir önem veren Semaver Kumpanya tiyatro kurs programında da çocukları unutmadı. Pedagojik formasyonu olan Aylin Çalap tarafından yürütülecek olan "Çocuklarla Yaratıcı Drama Atölyesi"nde, üretkenlik, iletişim, etkileşim, kendini ifade etme ve hayal gücü çalışmaları yapacak. Tiyatroyu sevdirmeyi ve yaratıcılığı geliştirmeyi amaçlayan program sezon sonuna kadar sürecek.

DİKSİYON KURSU

Semaver Kumpanya oyuncularından Sarp Aydınoğlu'nun vereceği "Diksiyon Kursu" Kasım ayında başlıyor. İçerik olarak, güzel konuşma, topluluk önünde konuşma, artikülasyon ve aksan problemleri olan kişilere açık olan kursa katılımcı sayısı, ağırlıklı olarak birebir çalışmaların yapılacağı için 5 kişiyle sınırlı. Kursun süresi ise 2 ay.

DRAMATİK YAZARLIK ATÖLYESİ

Semaver Kumpanya, Kasım ayından itibaren, Semaverli dramaturg/yazar Yavuz Pekman yönetiminde Dramatik Yazarlık Atölyesi'ne de başlıyor. Dramatik yazarlığa ilişkin temel teknik, yöntem ve uygulamaları içeren atölye 3 ay sürecek ve yıl içinde yine 3 aylık dönemler halinde tekrarlanacak. Atölye hafta içi 2 gün 5 saat olmak üzere toplam 60 saatlik bir seminer ve uygulama çalışmasını içerecek. Okuma yazma bilen ve 'ben yazmaktan yılmam' diyen herkese açık olan atölyenin kontenjanı 10 kişi olacak. Atölyede

başarı gösteren katılımcıların yıl içinde Semaver Kumpanya'da ücretsiz staj yapmaları da sağlanacak. Başvurular Ekim ayı içinde bir adet fotoğrafla birlikte Semaver Kumpanya'ya şahsen yapılacak.

(İST-ED-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title