Haberler

Selzedelerin Bağ-kur ve Skk Prim Borçları 6 Ay Ertelendi

Samsun'da, 24 Ağustos'ta Meydana Gelen Sel Nedeniyle Çok Büyük Zarar Gören Esnafın Bağ-kur ve SSK Prim Borçları 6 Ay Ertelendi.

Samsun'da, 24 Ağustos'ta meydana gelen sel nedeniyle çok büyük zarar gören esnafın Bağ-Kur ve SSK prim borçları 6 ay ertelendi.

Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Hayvalı, 24 Ağustos'ta meydana gelen selden dolayı bir çok esnafın zarar gördüğünü kaydetti. Hayvalı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bugün genelge yayımlayarak, selden zarar gören esnafın Bağ-Kur ve SSK prim borçlarını 6 ay ertelendiğini açıkladı. Hayvalı, "Bağ-Kur ve SSK'a prim borcu olan esnafın temmuz, ağustos ve eylül borçları da dahil olmak üzere 6 ertelendi. Ancak, prim borçları ertelen esnafın selden zarar gördüğünü valilik kriz merkezine başvuru yaparak beyan etmesi gereklidir. Selden zarar gördüğünü beyan eden esnafın prim borcunu 24 şubat 2008 tarihine kadar erteleyen genelgeden istifade etmesi gerekmektedir" diye konuştu.

24 Ağustos tarihinin Katma Değer Vergisi'nin (KDV) ödenmesinin son günü olduğunu hatırlatan Hayvalı, "Selden sonra gelir idaresi başkanlığı ile yaptığımız görüşmeler sonucu bu süreyi uzattırdık. Esnafın burada yapması gerekenler var. Esnafın selden dolayı sattığı malda zarar varsa bunun için Vergi Dairesi Başkanlığı’na müracaat edecekler. Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı esnaftan zayi olan malların faturasını isteyecektir. Yani faturasını ibraz edemeyecekleri malı ‘zayi oldu’ diye tazminini isteyemezler. Zaten vergi mükelleflerine zayi olan malların parası ödenmeyecek. Tahakkuk edecek vergilerden düşecek bu. Yani ödemeleri gereken vergiden düşülecek. Yine sel felaketinde vergi mükelleflerinin yasal defter ve belgeleri de zarar görmüşse bunun içinde Samsun Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanlığı’na müracaat edecekler. Bunun başvurusu süresi de selden sonra 15 gündür. Yani 4 Eylül'e kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir. Halen esnafımız nereye müracaat edeceğini bilemiyor. Bunlara dikkat etmeleri lazım. Biz esnafımıza kolaylık olsun diye vergi dairesi başkanlığına ve asliye ticaret mahkemelerine müracaat edecekleri dilekçeleri ‘samsunsmmmo.org.tr’ adresinden temin edebilirler" şeklinde konuştu.

(İG-SA)

31.08.2007 19:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title