Haberler

Selvi: "En Kısa Sürede Kurultaya Gideceğiz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, En Kısa Sürede Kurultaya Gideceklerini Bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, en kısa sürede kurultaya gideceklerini bildirdi.

Selvi, partisinin Kocaeli İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Türkiye'de ''geriye doğru bir istikrar'' olduğunu ileri süren Selvi, TBMM'de 23. dönemin ''çelişkiler, saklı, gizli işler, sabah söylenip, akşam cayılan olaylarla süregelen şekilde'' başladığını iddia etti ve umutla oy vererek AK Parti'yi iktidara taşıyan yurttaşların hayal kırıklığıyla karşı karşıya kaldığını öne sürdü. Selvi, ''Ismarlanmış Anayasa, Türkiye'de saklı, gizli yapılırken ilk olarak Amerika'ya Avrupa Birliği'ne ve yetkililerine açıklanma, onlara izah etme ihtiyacı duyulmuştur'' dedi.

Selvi, bir gazetecinin parti içi muhalefete ilişkin sorusu üzerine, demokrasinin tüm dünyada kendisine özgü kuralları olduğunu belirterek, bir demokratik kuruluşta, demokratik örgütte muhalifin de iktidarın da olabileceğini söyledi.

Partiyi yıpratmaya çalışanlara müsaade etmeyeceklerini ifade eden Selvi, sözlerini şöyle tamamladı:

''Sen, paranın nereden geldiği belli olmayan şekilde, CHP'ye karşı olanları toplayıp, partiyi yıpratmaya kalkışırsan buna müsaade etmek acizliktir. Omurgasız, nereyi güçlü görürse, nerede nemalanma imkanı varsa, nereden para verip de 'şu işi yap' diyen varsa ona hizmet edenlere bu partiyi teslim etmemek tarihi bir sorumluluktur. En kısa sürede kurultaya gideceğiz. Üye ve delegelerimizin iradesi, takdiri, tercihi bizim için geçerlidir. Sokaklarda bağırarak, yıpratarak muhalefet olmaz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title