Haberler

Selimiye Rehberi 2018

Güncelleme:

Yemyeşil sahilleri, mis kokulu ağaçları, eşsiz doğası, hâlâ sessiz sakinkoyları ile Selimiye harika bir coğrafyaya sahip.

Cennet bir bölge Selimiye. Köyün eski adı Losta olarak biliniyor, Sakin ve huzurlu koyları nedeniyle teknelerin baştacı köylerden biri Selimiye.

Bu sene Datça'da sezona başlayarak Selimiye'de kapanışı yaptım. Bence bu bölgenin Nisan- Haziran ve Eylül - Ekim ayları arasında ayrı bir cennete dönüştüğüne şahidim.

Selimiye, Bozburun Yarımadası'nın bence çok tanınmaması gerekiyor. Hatta bazı yerleri yazıp popüler hale getiriyorum diye bu konuda bana kızanlar var.

Köyde tüm yıl boyunca 750 kişi yaşadığını biliyor muydunuz?

Herkes birbirine selam vererek yanınızdan geçiyor. İnanın o kadar hoşuma gitti ki… Bir arkadaşım arabayı park ederken, yanımdan bir amca geçti ve selam verdi ben arkamda bulunan birine selam verdiğini düşünerek sadece gülümsedim. Meğerse, bana selam vermiş, ne utandım bir bilseniz… Sonra özür diledim ve ''başkasına selam verdiğinizi düşündüm ne olur affedin'' dedim. Daha sonra aramızda harika bir sohbet başladı. Mehmet amca doğduğundan beri Selimiye'de yaşıyormuş. Torunlarım senin yaşlarında deyince ''kaç yaşında torunlarınız? '' diye sordum. ''30'lu yaşlarda'' dedi. Ben de pek mutlu oldum. ''Sizi yanıltmak istemem ama ben 45 yaşındayım'' dediğimde, '' Burada 100 seneye kadar yaşanılıyor kızım, bırak İstanbul'u gel buraya'' dedi. Vallahi 100 yaşıma kadar yaşar mıyım bilemem ama İstanbul'dan kaçmak lazım… Selimiye bilmem bizi kabul eder mi?

Hadi bakalım biraz Selimiye'den bahsedelim… Ne yenir, ne içilir, nerede kalınır, neler alınır bu güzel köyden…

Selimiye'ye Nasıl Gidilir?

Selimiye seyahati için havayolu ile ya da otobüsle bölgeye ulaşmak mümkün. Türk Hava Yolları ve Pegasus Havayolları ile Dalaman'a uçabilirsiniz. Yaklaşık uçuş süresi 1 saat 20 dakika.

Arzu ederseniz, Selimiye'ye İstanbul'dan Marmaris'e giden otobüsleri kullanabilirsiniz.

Marmaris Selimiye arası araç ile 45 dakika…

Dalaman bölgesinden Kaş, Kalkan, Göcek, Marmaris, Datça Selimiye'ye özel transfer ile ya da paylaşımlı transfer ile de ulaşabilirsiniz.

Ben ilk Datça seyahatimi gerçekleştirdiğim için,önce Dalaman Datça transferimi daha sonra da Selimiye Dalaman transferimi Mavi Transfer ile ayarladım. Mercedes Vitov.b araçlarla sizi otelinize kadar getiriyorlar.

Selimiye Konaklama

Selimiye'de otel, motel, pansiyon oldukça fazla. Deniz kenarında konumlanmış olanlar ise oldukça revaçta.

Selimiye'nin otel ve pansiyonları arasında; Beyaz Güvercin, Badem Tatil Evi, Kapri Otel, Fatma Ananın Evi, Palmetto,Losta Sahil Evi, Melek Hotel Selimiye, Luna Begonvil Taş Evler, Selimiye Big Poseidon, Kekik Hotel yer alıyor.

Daha önceki Selimiye ziyaretlerimizde tekne ile geliyorduk, teknede kalıyorduk ama bu sefer ilk defa otelde kaldım. Babamın arkadaşının oğlu 1,5 seneye yakındır mutlaka Selimiye'ye gelmemiz gerektiğini söyleyip, Selimiye'nin muhteşem manzaralarını bize gönderiyordu. Biz de bu sefer Kapri Otel'e gittik.

Kapri Otel, deniz kenarında konumlanmış, rahatça güneşlenebileceğiniz, çocuklarınızla rahat edebileceğiniz sessiz sakin bir aile işletmesi… Harika bir bahçenin içinde, denize sıfır konumu ile bungalovlar içinde konaklıyorsunuz. Bahçeden koparılan ürünlerle yemekleriniz hazırlanıyor. Ailece rahat hissedeceğiniz keyifli bir otel.

Tekne Gezileri İle Nerelere Gidilir?

Tekne ile Datça koylarına kadar uzanabilir,Aşk Adası, Kamelya Adası, Bencik Koyu, Tavşan Adası'nı gezebilirsiniz.

Selimiye Restoranlar

Selimiye birbirinden değişik menülere sahip restoranları ile oldukça farklı lezzetleri barındırıyor.

Sevv-all Cafe Restaurant

Merkezde Sevv-all adında yeni bir yer keşfettim. Sahibi Seval Hanım Tarsuslu bir ailenin kızı… Aslında İstanbul'da yaşıyor. Eşini 13 sene önce kaybettikten sonra, kendini iki çocuğuna adamış. Ama bir hamarat ki… Hayatın ona zor şartlar sunmasına karşılık, o azimle hayata tutunmayı seçmiş. Aynı zamanda hanımların elinden tutarak onlara iş imkânı da sağlıyor. Ne diyelim kadın dayanışması… Yolunu Selimiye'ye düşürünce anne tadında yemekler hazırlamak istemiş, kendi çocuklarına hazırladığı yemekleri müşterilerine sunmak istemiş.

Vejetaryen içli köftelerini, çok değişik hazırladığı mantısını denemenizi öneririm. Bir de tatlı sohbeti paha biçilemez değerde. Ailenizle rahatlıkla gidebileceğiniz hanımeli değmiş bir yer arıyorsanız, doğru adres Sevv-all. Selimiye Mah. Marina'da

Paprika Cafe'nin efsane tatlıları denenmeden gelinmez.

Sardunya Restaurant, daha önce yıllardır deneyimlediğim deniz kenarındaki müthiş manzarası ve balık çeşitleriyle bölgenin popüler restoranı…

Not:

Benim yazılarımda iyi kötü her şeyi paylaştığımı biliyorsunuz. Kimsenin de ekmeğiyle oynamadığımı bilirsiniz. 2 kere denememize rağmen, Losta Tatlıcısını kurabiyeleri taze olmadığından ve hijyenik bulmadığımızdan dolayı ne yazık ki tavsiye etmiyorum.

Selimiye Alışveriş

Bölge bal ile ünlü olunca Marmaris balı alabilirsiniz, turunçgiller reçelleri tadıyla sizi adeta büyülüyor. Mantar, karpuz, bergamot reçeli bulursanız kaçırmayın…

Siz de benim gibi takı ve aksesuara düşkünseniz, Selimiye bir cennet. İsmini hatırlayamadığım ama bence en güzel takıların, çantaların olduğu tek yer marinanın girişinde sağdaki dükkân…

Seramik aksesuarlar, takılar ve elbiseler için Cemile favorileriniz arasında olabilir.

Selimiye'de aklım kaldı ama İstanbul için biraz mola…

Kaynak: Haberler.com / Turizm

İstanbul Selimiye Dalaman Datça Turizm Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title