Haberler

Selimiye Camisi Meydan Projesi

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, geçmişte çekilen fotoğraflarda Selimiye Camisi Meydanı'nda

Yemişçi Kapanı Hanı'nın olduğunun görüldüğünü söyledi.

Sedefçi, belediye meclis salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Selimiye Camisi Meydan Projesi'ne ilişkin Edirne Valisi Hasan Duruer ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Alan Yönetim Başkanı ve Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Nurçin Çelik ile toplantı yaptıklarını belirtti.

Geçmişte çekilen fotoğrafların incelendiğini ifade eden Sedefçi, şöyle konuştu:

"Geçmişte çekilen fotoğraflarda meydanda (Selimiye Camisi Meydanı) Yemişçi Kapanı Hanı'nın olduğu görülüyor. ilgili Anıtlar Kurulu'ndan yardım istedik. Bu konuda karar alınsın ve denetimli kazı yapılsın. Gerçekten aşağıda han kalıntıları varsa ona göre karar alınsın. Yoksa da meydan projesinin önü açılsın diye bir görüşme yaptık. Bugün bu önerimiz kurulda görüşülecek ve kuruldan büyük ihtimalle kazı kararı çıkarak Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi desteği ile müze müdürlüğümüzün uhdesinde hemen kazıya başlayarak bir ay içerisinde sonuca ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. Yapılan sismik araştırmalarda meydanda duvar görülmüyor. Ancak yanılabiliriz diye arkadaşlarla düşündüğümüzde burada yapılacak çalışmada en güzel şeyin sondaj olduğunu düşündük. Bugün inşallah kurul tarafından sondaj kararı alınarak çalışmalar başlar."

Sedefçi, daha önce sit bölgesindeki koruma amaçlı planların iptal edildiğini ve bunlara ek planlar hazırladıklarını ifade etti.

Sit bölgesindeki altyapı çalışmalarının kurula sunulduğunu belirten Sedefçi, "Biliyorsunuz halkımız ikamet etmede sıkıntı yaşıyor. Sit bölgesindeki alanlara imar izni veremiyoruz. Vatandaşımız da bu konuda sıkıntıda. İnşallah koruma amaçlı projede bu sıkıntıların çözüleceğini düşünüyorum. Kuruldan karar çıkarsa en azından resmi işlemleri 2014'e kadar bitiririz" diye konuştu.

Sedefçi, Abdurrahman Mahallesi'nde uygulanan projenin Yıldırım Mahallesi'nde de uygulanabileceğini kaydetti.

"AK Parti'den istifa eden gençler belediyeye yanınıza geldi, bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusunu Sedefçi, "Dün istifa eden gençler belediyeye geldiler. Burası Edirne Belediye Başkanlığı burada parti marti işi yok. AK Parti'den istifa edip CHP'ye geçmeniz beni bağlamıyor. Burası belediyedir, burada politik olma şansı yoktur. Gidin partiye ve gerekeni yapın dedim onlara" şeklinde yanıtladı.

Sedefçi, "Uzmanlar Edirne'de deprem olacağına ilişkin açıklama yapmış, bu konu hakkında ne diyorsunuz?" sorusunu "Allah korusun, burada deprem olmaz. Deprem bölgesinde değiliz diye biliyorum. Allah korusun. Ha İstanbul depremi olursa o bizi biraz etkileyebilir" diye cevaplandırdı. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Gazi Üniversitesi Hamdi Sedefçi Hasan Duruer Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title