Haberler

Selendili Başkandan Yalanlama

Manisa'nın Selendi İlçe Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Kahvehanede Sigara Yasağı Nedeniyle Çıkan Kavganın Yaşandığı Gece Belediye Hoparlörlerinden Yapılan Anonsla Halkın Galeyana Getirildiği İddialarının Asılsız Olduğunu Belirtti.

Manisa'nın Selendi İlçe Belediye Başkanı Nurullah Savaş, kahvehanede sigara yasağı nedeniyle çıkan kavganın yaşandığı gece belediye hoparlörlerinden yapılan anonsla halkın galeyana getirildiği iddialarının asılsız olduğunu belirtti.

Savaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kahvehanede sigara yasağı nedeniyle çıkan kavga sonrasında gece Kaymakamlığın talimatıyla ''Vali Celalettin Güvenç'in ilçeye gelmek üzere olduğu'' yönünde anons yapıldığını söyledi.

Savaş, ''Kaymakam Selim Palamut 'Anons yaptıralım, halkımız Hükümet Konağı önünde toplansın. Valimiz burada halkımıza hitap edecek' dedi. Bunun üzerine olay gecesi saat 23.30 sıralarında belediye hoparlörlerinden anons yapıldı. Yani gündüzden hiçbir şekilde anons yok. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz'' diye konuştu.

Barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşamayı kendilerine ilke edindiklerini vurgulayan Savaş, şunları kaydetti:

''Hangi etnik grup olursa olsun bir arada yaşamayı şimdiye kadar nasıl başardıysak bundan sonra da başaracağız. Bazı yayın kuruluşlarının, olayları ilçemizi karalar şekilde yansıtmasını kesinlikle kabul etmiyoruz ve kaldı ki Roman vatandaşlarımızın ne kadar vatanlarına, milletlerine bağlı olduklarını biliyoruz. Terör olaylarında İstanbul'da, başka yerlerde gösterdikleri tepki ortadadır.''

MHP Selendi İlçe Başkanı Yasin Dumlupınar ise belediye başkanının olayın olduğu gece ilçe dışında bulunduğunu, olaydan haberdar edildikten sonra döndüğünü söyledi.

Dumlupınar, şöyle devam etti:

''Olayları bastırmak adına belediye hoparlörlerinden yapılan anonslar, medyada biraz yanlış lanse edildi. Yapılan anonsta halkın galeyanına engel olmak adına, halkın bir merkezde toplanması için çağrı yapıldı. Bu da Hükümet Konağı önüydü. Ancak yapılan anonslara rağmen halk olaylara devam etti. Valimizin gelmesinin ardından ilçemizdeki olaylar yatıştı. Bir medya kanalında Roman vatandaşlar tarafından saat 14.00'te anons yapıldığı şeklinde anlatıldı ama bu gerçek değildir. Anons gece saat 23.00 sıralarında yapılmıştır.''

AK Parti Selendi İlçe Başkanı Muhammet Akcan da belediye hoparlörlerinden yapılan anonsun Vali Güvenç'in ilçeye gelmesiyle ilgili olduğunu ifade etti.

Esnaf ve vatandaşlar da çıkan olumsuz haberlerden rahatsız olduklarını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title