Haberler

Selendi'de tütün dikimi devam ediyor

Manisa'nın Selendi ilçesinde ilçe ekonomisinin can damarı olan tütün ekimleri son hızıyla devam ediyor.

Manisa'nın Selendi ilçesinde ilçe ekonomisinin can damarı olan tütün ekimleri son hızıyla devam ediyor.

Türkiye'de 2000'li yılların başlarında uygulanan kota dolayısıyla bitme noktasına gelen ancak ilçe halkının geçim kaynağı olan ve son yıllarda her yıl artarak devam eden tütün üretimi bu yılda başlayarak günün son ışıklarına kadar devam ediyor. Geçtiğimiz yıl üretilen tütünlerin 24 TL başfiyat ile açıklamasının ardından bir çok üreticinin baş fiyatın altında satmasıyla sıkıntılı bir dönem geçiren tütün üreticileri, bu yılda sabahın ilk ışıkları ile başlayıp gün bitinceye kadar traktörlerin arkalarına takılan dikim makinesi ile 5 kişilik tütün atıcı işçisiyle tütün dikimlerine devam ediyor.

Gün boyu devam eden çalışmaların ardından ilçenin ekonomisine yeni dönemde de tütünden beklentilerin olduğu ve Ramazan ayı dolayısıyla zorlu bir tütün sezonunun üreticileri beklediğini kaydeden Selendi İlçe Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız, "Geçen sezon üreticilerimiz zarar etti. Önümüzdeki yılın üretimine üreticilerimiz umutla başladı. Çiftçilerimizin girdileri çok yüksek, geçen yıl 24 TL başfiyat açıklanmıştı, çok az üreticimiz başfiyatla mahsulünü sattı çoğu zarar etti. Önümüzdeki yıl başfiyatın en az 35 TL olmasını istiyoruz. Bu fiyatın altında olursa çiftçilerimiz ve üreticilerimiz sıkıntı yaşar. İnşallah tütün alımı yapan özel sektör bu konuda duyarlı olup, çiftçilerimizi üzmezler." dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Selendi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title