Haberler

Selde ölen 'cici baba' Ordu'da toprağa verildi

Güncelleme:

Selde ölen 'cici baba' Ordu'da toprağa verildiİstanbul'da etkili olan sağanak yağış sırasında uyuduğu Unkapanı Köprüsü altında hayatını kaybeden evsiz 'Cici Baba' olarak bilinen Sezai Güdek (59), memleketi Ordu'nun Kumru ilçesinde toprağa verildi.

Selde ölen 'cici baba' Ordu'da toprağa verildi

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış sırasında uyuduğu Unkapanı Köprüsü altında hayatını kaybeden evsiz 'Cici Baba' olarak bilinen Sezai Güdek (59), memleketi Ordu'nun Kumru ilçesinde toprağa verildi. Cenazede taziyeleri kabul eden ailesi, Sezai Güdek'in çevresinde çok yardım sever biri olduğu için kendisine 'cici baba' adının verildiğini söyledi.

İstanbul'da etkili olan sağanak yağmur esnasında, uyuduğu Unkapanı Köprüsü altında hayatını kaybeden, evsiz, 'Cici Baba' olarak tanınan Sezai Güdek'in cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak memleketi Ordu'nun Kumru ilçesine bağlı Kayabaşı Mahallesi'ne getirildi. Güdek için burada öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazına Sezai Güdek'in kardeşleri, Kumru Belediye Başkanı Yusuf Yalçova ve vatandaşlar katıldı.

'KARDEŞİM YARDIM SEVER BİRİYDİ'

Kardeşinin 13 yaşlarında iken Kumru'dan ayrılarak İstanbul'a gittiğini belirten ağabey Cevat Güdek (62), kardeşinin yıllardır kendi özgür iradesiyle sokaklarda yaşadığını söyledi. Kardeşinin yardım sever biri olduğunu anlatan Cevat Güdek, Ben kış mevsimini İstanbul'da geçiriyorum. Ağabeyim özgür biriydi. Kendi isteği doğrultusunda hep sokaklarda kalıyordu. Yardımsever biriydi, herkese yardım etmek istiyordu. Kışları soğuk olduğunda, çok kar yağdığında gelip benim yanımda kalıyordu. Ancak kendisi sokaklarda kalmayı sevdiği için dışarıda kalıyordu. Hiç evlenmedi. İstanbul'da yağan yağmur ardından karakoldan polis beni aradı, kardeşimin ağır hasta olduğun söyledi. Ağır hasta deyince ben zaten anladım. Hatta 'köprüde bulunan cenaze onamı ait' diye sordum. Polis arkadaş malesef dedi. İstanbul'da oğlum vardı onu teşhise gönderdim, ben Ordu'daydım burada. Onlar teşhis etti cenazeyi aldı, buraya getirdi. Yardımlaşmayı severdi dedi.

YARDIMSEVER OLDUĞU İÇİN BU LAKABI TAKMIŞLAR

Sezai Güdek'in akrabası olan Yüksel Oyun ise, Kendisi dayımın oğlu oluyordu. 'Cici baba' lakabını sonradan duyduk. Yardımsever olduğu için bu lakabı takmışlar. Uzun yıllar önce buradan gitti İstanbul'da mekan edindi. Televizyonda vefatını öğrendik. Yalnız yaşamayı seviyordu, kışın ağabeyinin yanına giderdi. Yazları Taksim, Kasımpaşa civarındaydı. Bizde gençliğimizde onun yanına gittik. İstanbul'da bize sahip çıkmıştı. Evde, otelde kalıyordu, yazları dışarıda kalmayı seviyordu. İyi bir insandı diye konuştu.

Sezai Güdek'in cenazesi, öğle vakti kılınanan namazın ardından dualarla Kayabaşı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Unkapanı Kumru Ordu Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title