Haberler

Selçuklu Belediyesi Çıraklar İçin Yurt Yapacak

Konya'nın Merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Tarafından Konya'da Sanayide Çalışan Çırakların Barınabileceği Bir Çıraklık Yurdu Yapımına Karar Verildi.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Konya'da sanayide çalışan çırakların barınabileceği bir Çıraklık Yurdu yapımına karar verildi.

Özellikle kırsal kesimden gelerek Konya'da çalışmak zorunda kalan çırakların yaşadığı barınma sorununu gidermek amacıyla yapımına karar verilen yurtta ayrıca çırakların boş zamanlarını değerlendirmeleri amacıyla sosyal aktivitelerin de olacağı bildirildi. Yapılacak yurtla ilgili açıklama yapan Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, sanayide ara eleman olarak çalışan genç yaştaki çırakların barınma sorununu çözmek adına böyle bir yurt yapma kararı aldıklarını belirterek, "Sanayilerimizde çalışan gençlerimiz genelde kırsal kesimlerden ve maddi durumu yeterince güçlü olmayan ailelerimizden geliyor. Bu gençlerimiz birkaç kişi bir araya gelerek bekar evi diye tabir ettiğimiz yerlerde kalıyorlar. Buralarda yaşam koşulları genellikle istenilen düzeyde değil. Çıraklarımız uygun olmayan koşullarda kaldıklarında kötü arkadaşlıklar ve alışkanlıklar edinebiliyorlar. Bunu önlemek için şehrimizde çıraklık yurdu ihtiyacı vardır. Selçuklu Belediyemiz ve hayırsever hemşehrilerimizle birlikte, sanayi bölgesinde böyle bir yurdu hizmete açmayı planlıyoruz" dedi.

(MÇ-FM) 23.05.2008 17:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title