Haberler
Güncelleme:

Selçuk Yöntem izinsiz kullanılan "tost fotoğrafı" davasını kazandı

Yıllar önce bir kafede tost yerken görüntülenen ve bu fotoğrafı menüde kullanılan Selçuk Yöntem, kafe sahibine tazminat davası açmıştı. Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, Yöntem'in kafeden kazandığı 100 bin lira maddi ve 50 bin lira manevi tazminatı onadı. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (18)

hakan gardas :

Bazi ünlüler paralari bittiginde malesef bu yöntemle para kopartmaya calisiyorlar, halbuki fotorafta anlasiliyorki güzel bir poz vermis ve gönlü olarak cektirmis.

67
21
yanıtYanıtla
HAKAN ARSLANOĞLU:

Tostçuya helal olsun 150 bin liraya böyle reklam yapamazdı. Yine işten karlı çıkan tostçu olmuş.

41
11
yanıtYanıtla
Hasan Engin Kalaycı:

Ne alaka . Adam hakli. Izinsiz kullanamasin o zaman. Sen ister misin ailenle plajda guneslenirken birinin gelip sizin resminizi cekip mayo reklaminda oynatmasini. Adam turkiyenin en prestijli oyuncusu. Cani cekmistir yemistir tostunu. Odemistir parasini. Cafe sahibi nerden buldu o izni de adamin resmini kullanir.? Hakli adam. Zat3n cafe sahibi almistir alacagini fazlasiyla. Bak bugun bile tekrar reklami yapiliyor.

22
25
yanıtYanıtla
Uğur Duran:

Aferin Selçuk... Ne yapacaksın şimdi 150 kağıdı? git bir yerlerde tost ye artık... Yazık. Sana bu şöhreti halk verdi halk. bu yaptığını sana hiç yakıştıramadım!!

28
16
yanıtYanıtla
Zeynep Nursen:

Tost yerken fotografın cekilebilir senin fotografını yatak odanda çekmemişler amma uyuz adam dizilerini seyretmeyin reytingden cakılsın

18
17
yanıtYanıtla
pentakill lol:

doymadılar paraya.

28
7
yanıtYanıtla
Ferruh işleyen:

ilk olarak bu fotoğrafı kullanan gariban bir tostçu değil, zincir büfe ikinci olarak bir kişinin fotoğrafını izinsiz çekmek yasaktır, izinli çekip izinsiz sosyal medyada basılı ya da görüntülü medyada kullanmak yasaktır. son olarak bu fotoğrafı kullanan firma reklam amaçlı kullanıyor, yani ticari amaçlı kullanıyor bu durumda bedelini ödemesi gerekir ki senelerdir süren bir dava yeni değil bunca zaman anlaşma yoluna gidilmemiş bedelini bu şekilde ödemiş oldu.

9
10
yanıtYanıtla
HAKAN ARSLANOĞLU:

Tostumu yedim tazminatı bekliyorum :)

18
0
yanıtYanıtla
Panther Panthera:

Bogazinda kalsaymis

9
1
yanıtYanıtla
Yasin Sevval:

Adamın kazandıgı para ne ki esnafa 150 bin lira ceza kesiliyor biri oyuncu biri esnaf yazık sizin adaletinize resmi kaldırsın olsun bitsin cok mu zor.

9
1
yanıtYanıtla
Qwe Qwe:

Bravo Selçuk yöntem büyük iş basarmissin. Yazık tostcuya adam zaten pandemide batma noktasına gelmiştir üstüne tuz biber olmuştur. Tamam izinsiz kullanması güzel birşey değil ama adam da işleri artsın diye yapmıştır dusunememistir bunu belki de. Ne ünlülerin fotoğrafları kullaniliyor kuaförlerde cafelerde n'olacak sanki. Hayır çıplak bir foton olsa tamam diycem ne var bunda gayet te poz vermişsin

9
0
yanıtYanıtla
Rıdvan Şeker:

KİMSE BOŞUNA YARGILAMASIN, ADAMIN FOTOĞRAFINI REKLAM AMAÇLI KULLANAMAZSIN. BEN OLSAM O PARAYLA GİDER ORADA BİR TOST DAHA YER VE ÇEK KARDEŞİM BİR DAHA ÇEK DERDİM.

1
8
yanıtYanıtla
Kadir Buyuk:

SORSAN BİD EUSTA OYUNCUDUR GARİBAN TOSTÇU PAYLAŞMIŞSA PAYLAŞMIŞ NE YANİ ÜNLÜLER TOST YEMİYORMU CAHİL HERİF

8
0
yanıtYanıtla
Şevki Karaca:

Bende adana kebapçı fatih ustaya dava acicam gecen fotomu cekmisti ... 100 bin ii para

7
0
yanıtYanıtla
Vatandaş :

Doymadılar paraya.

4
0
yanıtYanıtla
Yeos :

Ne isin var abi boyle davalarla. Tostcuuu sen de kaldorsaydin ya fotoyu

3
0
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Ne bicim hukuk yahu, fotografi ceken kisi onun degil tostun fotografini cekmis sadece. Selcuk da tost ile fotograf makinasinin arasindan cekilseydi ya. La beni avukat olarak tutsaydi fotografci, davayi yüzde sekizyüz kazanirdim ha.

2
0
yanıtYanıtla
Sinan Yılmaz :

İzinsiz kullanamazlar haklı. Fotoğraf habersiz çekilmemiş. Poz vermiş.

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title