Haberler

Selçuk'un Festivali Sona Erdi

Selçuk Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen Kültür ve Sanat Festivali, gündüz ve gece gerçekleştirilen etkinliklerle sona erdi.19 Mayıs günü boyunca Selçuklu Belediyesi, BESYO, Güzel...

Selçuk Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen Kültür ve Sanat Festivali, gündüz ve gece gerçekleştirilen etkinliklerle sona erdi.

19 Mayıs günü boyunca Selçuklu Belediyesi, BESYO, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı tarafından bir dizi kültürel ve sportif etkinlik gerçekleştirildi. Festival Komitesi'nce gerçekleştirilen spor turnuvalarında dereceye girenlere madalyaları verildi. Madalya törenine katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özcan, genç sporculara başarılar dileyerek, festivalin sanat, kültür ve sporla içiçe kutlandığını vurguladı. Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi'nin organize ettiği meşaleli yürüyüş büyük ilgi gördü. Yaklaşık 500 öğrenci, ellerinde meşalelelerle Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı önünden başladıkları yürüyüşünü alkışlar arasında festival alanında noktaladı.

Etkinliklerin son gecesinde ise Rafet El Roman sahne aldı. Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in de katıldığı konserde, binlerce öğrenci Rafet El Roman'ın seslendirdiği parçalarla coştu. Konya'ya daha önce de geldiğini belirten Rafet El Roman, "Hem Konya'yı, hem de Selçuk Üniversitesi'ni çok seviyorum. Buradaki bu coşku ve sinerji beni heyecanlandırıyor" dedi. Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel de, sahneye çıkarak Rafet El Roman'a çiçek verdi. Gençlerin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan Rektör Gökbel, festivalin son gününde gençlik bayramı ile birlikte coşkunun ikiye katlandığını söyledi. Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, daha sonra festivalin organizasyonunu gerçekleştiren Rektör Yrd. Prof. Dr. Musa Özcan başta olmak üzere Sağlık-Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Üzeyir Durmuş ve tüm organizasyon ekibine plaket vererek, tek tek teşekkür etti. Plaket verilmesinin ardından Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisi geceye renk kattı. Selçuk Üniversitesi'nin 6 gün süren Kültür ve Sanat Festivali sona erdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuk Üniversitesi Rafet El Roman Selçuklu 19 Mayıs Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title