Haberler

Cinayette Karışan Arkadaşına Selam Verdi, 9 Ay Tutuklu Kaldı

Güncelleme:

İzmir Balçova'da, daha önce tartıştıkları garsonların çalıştığı türkü bara gidip rastgele tabancalarıyla ateş ederek, olayla ilgisi bulunmayan baterist Talip Regaip Vatansever'in ölümüne neden oldukları iddiasıyla müebbet istemiyle yargılanan sanıklardan biri ceza alırken, 2 kişi ile birlikte Savaş Durmaz beraat etti. Olaya karışan arkadaşlarının masasına selam verdiği için 9 ay tutuklu kalan Durmaz, avukatı Gökhan Oğuz aracılığıyla haksız tutuklama için açtığı maddi ve manevi tazminatı kazandı.

Davaya konu olan olay, 22 Ağustos 2012'de Balçova Bahçelerarası Mahallesi 1440/4 Sokak üzerindeki türkü barda meydana geldi. Olay tarihinden yaklaşık bir hafta önce türkü barda eğlenen kişiler, iddiaya göre burada yanlarında bulunan kız arkadaşlarına baktıkları gerekçesiyle başka bir masadaki müşterilerle tartıştı. Tartışmaya müdahale eden garsonlar, üç kişiyi yaşanan ikinci tartışmanın ardından türkü bardan uzaklaştırdı. Bu olaydan yaklaşık bir hafta sonra aynı bara gelen dört kişi, bu kez tabancayla hem iş yerinin içerisinde hem de dışarıda rastgele ateş etti. Bu sırada, olayla ilgili olmayan ve kurşunlardan kaçmaya çalışan baterist Talip Regaip Vatansever, başına isabet eden kurşunla can verdi. Olayda bir kişi de yaralandı. Polis, olaya karışan şüpheliler Cem Ç., Ersin E., Erdal K. ve Savaş Durmaz'ı yakaladı. Emniyet sorgulamasının ardından 4 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olayı soruşturan savcı, 4 şüpheliye de müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlarken, dava 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı.

4 SANIKTAN BİRİ CEZA ALDI

Davanın ilk duruşmasında 9 ay tutuklu kalan sanıklardan Savaş Durmaz tahliye oldu. İlerleyen duruşmalarda ise önce Cem Ç. ardından ise Ersin E. tahliye olurken, sanık Erdal K. tutuklu yargılanmaya devam etti. Mahkeme heyeti sanık Erdal K.'nın Talip Regaip Vatansever'i olası kast ile öldürmekten 25 yıl hapis cezası verirken, müebbet ile yargılanan diğer sanıklar Savaş Durmaz, Cem Ç. ve Ersin E. beraat etti. Yargıtay'a giden karar onandı.

SELAM VERDİ, 9 AY TUTUKLU KALDI

Müvekkili Savaş Durmaz'ı ilk duruşmada tahliye ettiren ardından mahkeme sürecinde müvekkilinin suçsuzluğunu kanıtlayan avukat Gökhan Oğuz, Durmaz'ın haksız yere 9 ay cezaevinde tutuklu kalması nedeniyle maddi ve manevi tazminat davası açtı. İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava sonucu Savaş Durmaz, 6 bin 800 lirası maddi, 15 bin lirası manevi olmak üzere toplamda 21 bin 800 lira haksız yere cezaevinde tutuklu bulunduğu için tazminat kazandı. Savaş Durmaz'ın avukatı Gökhan Oğuz, "Müvekkilim polis, savcılık ve mahkemedeki ifadelerinde belirttiği gibi arkadaşlarının daveti üzerine bara gitti ve selam verip masaya oturmasının ardından olay meydana geldi. Selam verdi, 9 ay haksız yere tutuklu kaldı. Daha sonra açtığımız maddi ve manevi tazminat davamızı kazandık. Adalet geç de olsa yerini buldu" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Balçova İzmir 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title