Haberler

Demirtaş: Cenevre'deki PYD'siz Toplantıdan Barış Çıkmaz

Güncelleme:

Fransa'da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Türkiye'deki çatışmalar için yardım istedi, "Cenevre'de PYD'siz bir toplantıdan barış çıkmaz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Fransız Parlamentosu Victor Hugo konferans salonunda, 9 Ocak 2013'te Paris'te öldürülen 3 PKK'lı Sakine Cansız, Doğan Fidan ve Leyla Saylemez'e atfen düzenlenen 'Siyasal Suçlar ve Adalet Arayışı' konulu konferansa katıldı.

ÇATIŞMALARIN DURMASI İÇİN FRANSA'DAN DESTEK İSTEDİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Fransa hükümetinin Türkiye'de yaşanan çatışmalara kayıtsız kalmaması gerektiğini söyleyerek "Türkiye'de çatışmaların durması, yeniden karşılıklı ateşkesle barış masasına dönülmesi konusunda herkesin ısrarcı olması lazım. Fransa hükümeti dahil olmak üzere" diye konuştu.

"SURİYE BARIŞININ YOLU, TÜRKİYE'NİN İÇ BARIŞINDAN GEÇİYOR"

Bölgedeki barışın Türkiye'ye de bağlı olduğunu belirten Demirtaş, "Çünkü Suriye barışının yolu aynı zamanda Türkiye'nin iç barışından geçiyor. Bu konuya atıf yapmayan, duyarsız kalan hiçbir siyaset Türkiye'de kalıcı barışı savunamaz" dedi.

"CENEVRE'DEKİ PYD'SİZ TOPLANTIDAN BARIŞ ÇIKMAZ"

Demirtaş şöyle konuştu: " Cenevre'de bir PYD'siz toplantı oradan bir barış çıkarmayı düşünenler bunun gerçekçi olmadığını bizden daha iyi biliyorlar. Fakat Suriye'de bir çözüm gerçekleşmesin Suriye'de henüz çözüm olgunlaşmadı diye düşünerek PYD'yi dışarıda bırakıyorlar. Çözüm istemediklerini gösteriyorlar. Bir müddet daha orda savaşa ihtiyaçları var. O yüzden PYD masaya davet edilmiyor. O yüzden PYD dışarıda tutulmaya çalışılıyor. Fakat biz bütün bu politikaların daha ağır faturalar bedeller çıkaracağını düşünüyoruz." dedi.

Demirtaş, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin hükümetleri ve AB kurumlarına çağrıda bulunarak "Artık AB'nin etkili hükümetlerinden ve etkili bütün kurumlarından ayakları yere basan bir karar üretmelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Cenevre Türkiye Paris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (42)

Akp:

Sana göre her eline silah alıp daga cıkanla anlasma yapılsın ne istiyosa kabul edilsin barış olsun... siz sözde adeleti savunuyonuz ama adaletsiz düşünen bir zihniyetsiniz

12
9
yanıtYanıtla
gercek Mobil-ANDROID:

super bir lidersiniz sayin demirtas. siznleyiz

7
14
yanıtYanıtla
Vatansever:

Yuru gitlan bu ülkeden senin gibi adami kimse sevmez senin sonun yakin. Hain.

9
8
yanıtYanıtla
ISPARTALI İBRAHİM:

Bu basından neftret ediyorum yav bu adamı çıkarır durursanız işde böyle meşhur olur

8
9
yanıtYanıtla
Ertugrul sahin:

Selo putine gittin fransaya gittin sirada cehennemin dibi var insallah

12
2
yanıtYanıtla
GölgeMobil-ANDROID:

bu hala ne sacmaliyor vatan haini Allah belanı verir inşallah

8
6
yanıtYanıtla
SONA GELINIYOR...:

Ne guzel soyledin; ''Savasirken sen varsin, barisirken sen olmayacaksin'' Hala idrak edemiyorsun degil mi söyledigin halde? Siz ve sizin gibiler birer masa, birer piyon`cuksunuz. Bu mu sizin yazdiginiz kahramanlik? Bu destanlar? Cocuk öldurmek, masum insan canina kiymak, görevi ugruna bu topraklarin personelini sehit etmek. . . Buysa destanlariniz bunu alin ve mezar taslariniza yazdirin! Bikmadin mi yalvarmaktan? Ne Rusya ne Fransa ne Almanya? Yetmedi mi nankörlükleriniz? Aldiginiz maas HARAM OLSU

7
6
yanıtYanıtla
Filistinli Türk Mobil-IOS:

Savaş mı var ki barış çıksın aptal

10
2
yanıtYanıtla
beşiri:

bu sıkıntılı günler geride kalacak, kürtler ve türkler sizi hain olarak hatırlayacak. hain selo bundan emin ol.

9
3
yanıtYanıtla
SALO:

SELO SAZ ÇALIP AĞLASANA

9
3
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title